Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2017 16:06   Güncelleme : 14-12-2017 16:42

Gerze Türk Eğitim-Sen'den Kudüs'teki Olaylara Sert Tepki

Gerze Türk Eğitim Sen İlçe Başkanlığı, Kudüs’teki olaylar hakkında kınama mesajı yayımladı. Başkan Ramazan Osma, “Kudüs’te meydana gelen olaylara sessiz kalamayız” dedi

Gerze Türk Eğitim-Sen'den Kudüs'teki Olaylara Sert Tepki

Gerze Türk Eğitim Sen İlçe Başkanlığı, Kudüs’teki olaylar hakkında kınama mesajı yayımladı. Başkan Ramazan Osma, “Kudüs’te meydana gelen olaylara sessiz kalamayız” dedi.

“Kudüs İsrail’in zulmü altında” diye konuşan Osma, bir zamanlar Filistin coğrafyasının sahipleri olan Müslüman kardeşlerimizin bugün azınlık durumunda olduğunu belirtti. İsrail’in Kudüs’ü ele geçirmek için Müslümanlar’ı baskı altında tuttuğunu, ambargo uyguladığını ifade etti; çoluk çocuk, kadın demeden masumları ezdiğini, öldürdüğünü ve katlettiğini sözlerine ekledi.

“Kudüs Filistin’dir, Filistin de Kudüs’tür”

İsrail’in, Kudüs’ü başkent ilan edecek kadar küstahlaştığını vurgulayan Osma, “İsrail, haddini aşmakla birlikte Türk ve İslam Alemine kafa tutmaktadır. Son günlerde Filistin’de, özellikle de Kudüs’te salyası akan köpek gibi saldırıya geçen İsrail’i lanetliyoruz" dedi.

Gerze Türk Eğitim-Sen İlçe Teşkilatı tarafından yayımlanan açıklamanın devamı ise şu şekilde oldu: "Kudüs bizim için, Türk ve İslam Alemi için çok önemli bir yere sahiptir. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa ilk kıblemiz olmakla beraber, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Peygamber efendimizin Miraç Hadisesi’nin geçtiği yerlerden biridir. Manevi bir iklime sahip olan Kudüs, bize Yavuz Sultan Selim’den yadigardır.

400 yıl Türk hâkimiyetinde kalan Kudüs’ü zalimlere, kandan beslenen İsrail’e bırakmayız. Zalimlikle zulüm biçenlerin hazin sonlarını geçmişten çok iyi biliyoruz. Firavun, Nemrut, Ebu Cehil… hepsinin sonu aynı. 

Geçmişi şanlı, merhamet ve adalet eksenli bir ecdadın torunları olarak İsrail’in Filistin coğrafyasında Müslümanlara karşı yapmış olduğu baskı ve zulmü lanetliyor; asla kabul etmiyoruz. İnsanlık dışı eylemlerde bulunan İsrail’in, Kudüs’ü başkent ilan etmesini asla kabul etmiyoruz. Kudüs bir başkent olacaksa, ancak Filistin’in başkenti olabilir. Kudüs Filistin’indir, Filistin de Kudüs’tür. Türk ve İslam Aleminin salahiyeti Kudüs’deki İslam sancağının varlığıyla doğrudan ilgilidir. 

İsrail’i ve destekçilerini kınıyoruz lanetliyoruz."

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş