Güncel
Giriş Tarihi : 15-11-2017 15:39   Güncelleme : 15-11-2017 17:44

Gerze'ye Yeni Sağlık Ocağı Yapılacak

Gerze’ye yeni sağlık ocağı yapılacak. En geç Nisan ayı içerisinde çalışmaların başlayacağını belirten Gerze İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halit Kolukırık, Gerze’ye yakışan, modern bir sağlık ocağı yapılacağını söyledi

Gerze'ye Yeni Sağlık Ocağı Yapılacak

Gerze’ye yeni sağlık ocağı yapılacak. En geç Nisan ayı içerisinde çalışmaların başlayacağını belirten Gerze İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halit Kolukırık, Gerze’ye yakışan, modern bir sağlık ocağı yapılacağını söyledi.

1300 metrekare (748 m2 alt, 552 m2 üst) üzerine yapılacak olan yeni sağlık ocağı iki katlı olacak. Alt katta 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezi yer alacak. Üst katta ise toplum sağlığı merkezi ve idari birim yer alacak. Her bir bina için farklı giriş yerleri yapılacak.

6 hekimli aile sağlığı merkezi

Yıllardır Gerze’ye hizmet eden şimdiki sağlık ocağı, Müdür Kolukırık’ın girişimleri sonucu 2018 yılı yatırım programına alındı. Eskiyen ve artık talepleri karşılayamayan sağlık ocağının yerine tam teşekküllü, çift koridorlu bir sağlık ocağı yapılacak. Hasta ve engelli vatandaşların da kolayca girip çıkabilmelerini sağlamak amacıyla alt kata indirilecek olan aile sağlığı merkezi, 6 hekimin çalışabileceği şekilde yapılacak.

“Fiziki koşullar yetersiz”

İlçemiz Sağlık Müdürü Kolukırık, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Gerze Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binalarının fiziki koşullarının yetersiz olması sebebiyle, hastalara daha kaliteli ve sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık kurumlarımızın binası için yenileme talebinde bulunduk. Sağlık Bakanlığımızın uygun görüş ve onayıyla, sağlık ocağımız 2018 yılı yatırım programına alındı. 23 Kasım 2017 tarihinde İl Özel İdaresi’nde proje ihalesine çıkılması bekleniyor.  2018 yılı ilkbaharında ise eski binanın yıkımı ile yeni binanın yapım işine başlanması planlanmakta” dedi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş