Güncel
Giriş Tarihi : 08-06-2017 11:47   Güncelleme : 08-06-2017 18:47

Gerze'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Gerze sonunda doğalgaza kavuşuyor. Bu yılın sonunda o mahalleye doğalgaz verilmeye başlanacak

Gerze'de Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Gerze sonunda doğalgaza kavuşuyor. Bu yılın sonunda Atatürk Mahallesi’ne doğalgaz verilmeye başlanacak.

 

Turizm sezonu olması nedeniyle Sinop merkezde devam eden doğalgaz çalışmalarının durdurulmasının ardından, Akmercan Sinop Doğalgaz Şirketi dün itibariyle Gerze’de çalışmaya başladı. BOTAŞ’ın bulunduğu bölgeden, ilçemiz merkezine doğru dağıtım hattını çekecek olan doğalgaz firması, Belören köyü ve çevresinden çelik hatların inşasına başladı.

 

Bu yıl sonunda Atatürk Mahallesi’ne geliyor

Çalışmaları bitene kadar Gerze’de olacaklarını belirten firma yetkilisi, Türkmenlioğlu Köyü’ne Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu yapılacağını söyledi. İstasyonun yapımının başlamasından itibaren, dağıtım hattı Belören’den geçerek ilçemiz Atatürk Mahallesi’ne ulaşacak.

 

Kışa doğru çalışmaların tamamlanacağını ve Atatürk Mahallesi’ndeki 100-150 binaya gaz verilecek şekilde altyapılarını kuracaklarını anlatan firma yetkilisi, 2018 ve 2019 yılında devam edecekleri çalışmalarla birlikte Gerze’nin tamamına gaz verilebilecek şekilde altyapı çalışmalarını tamamlayacaklarını belirtti.

 

Doğalgazı tesisat firmaları kuracak

Doğalgazın Gerze ilçe merkezine dağıtımından da sorumlu olan Akmercan firması, binaların önüne konulacak servis kutularına kadar doğalgazı çekecek. Binalarına doğalgaz gelen ilçemiz vatandaşları ise, Akmercan’dan sertifika ve yetki almış tesisat firmalarıyla anlaşarak evlerine doğalgaz tesisatı kurdurabilecek veya doğalgaz tesisatı bulunan binaların servis kutusuyla bağlantısını yaptırabilecek. Binalara çekilen tesisatların kontrolünü ise yine Akmercan Şirketi üstlenecek.

 

Sistemli bir şekilde Gerze’de çalışacaklarını belirten firma yetkilisi, ilçemizde 2 aylık bir çalışma yapacaklarını ve planlanan iş tamamlanınca, Sinop’ta turizm sezonunun kapanmasıyla birlikte oradaki işlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.  


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş