Güncel
Giriş Tarihi : 13-11-2017 10:11   Güncelleme : 13-11-2017 10:16

Gerze'de İlk Defa Satranç Turnuvası Yapıldı

10 Kasım Atatürk Haftası vesilesiyle Gerze Belediyesi, Sinop GHSİM ve Sinop Satranç İl Temsilciliği tarafından Satranç Turnuvası düzenlendi

Gerze'de İlk Defa Satranç Turnuvası Yapıldı

10 Kasım Atatürk Haftası vesilesiyle Gerze Belediyesi, Sinop GHSİM ve Sinop Satranç İl Temsilciliği tarafından Satranç Turnuvası düzenlendi.

İlçemizde faaliyet sürdüren Bodrum Cafe&Düğün Salonu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonda Sinop ili ve ilçeleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından yarışmacılar kıyasıya mücadele ederken turnuvada açılışı Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı gerçekleştirdiği açılış konuşmasında: “Bu organizasyonu ilçemizde ilk kez gerçekleştiriyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79.yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte sizlerden Atamızı içinizde en derin duygularla hissetmenizi istiyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Satranç sporu da sizin gibi çocuk ve gençlerimizin zeka gelişiminde oldukça faydalı bir spordur. Bu sene ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliği Uluslararası seviyeye çıkartarak daha kapsamlı ve adından söz ettirecek organizasyonlar düzenleyeceğime sizlere söz veriyorum. Son olarak ise yarışacak tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diliyorum” Dedi.

Programda katılımcılara belediye tarafından “Atam İzindeyiz” t-shirt’leri verilirken gerçekleştirilen anlamlı organizasyonun hakem heyetini Türkiye Satranç Federasyonu’ndan Emin Kadir Civlez, Ömer Tekin ve Ergün Kaynar oluşturdu. A,B ve C olmak üzere üç farklı kategoriden oluşan  turnuva yoğun katılım sebebiyle yaklaşık olarak 10 saat sürerken çocuk, genç ve yetişkinlerimiz kıyasıya mücadele etti. Turnuvada dereceye giren yarışmacılara madalyalarının yanında Belediyemiz tarafından Yarım Altın, Çeyrek Altın, Tablet ve mp3 çalar gibi ödüllerde takdim edildi.

Erkan TaşErkan Taş