Güncel
Giriş Tarihi : 15-04-2015 16:35   Güncelleme : 15-04-2015 19:55

Gerze'de Kutlu Doğum Programına Yoğun İlgi

Gerze Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebeti ile organize edilen Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu program yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 Gerze'de Kutlu Doğum Programına Yoğun İlgi

Düzenlenen konferansa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Arslan, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcilerinin yanı sıra her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. 


İstiklal Marşının ardından okunan Kuran tilaveti ile açılışı yapılan programda bir selamlama konuşması yapan Gerze İlçe Müftüsü Ali Işık, Düzenlenen programa katılanlara teşekkür ettiğini, belirterek, “Bu yıl Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı mesajıyla idrak edeceğimiz Kutlu Doğum Haftasının İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum." dedi 


Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın ise katılımcılara Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konulu bir sunum yaptı. Dalgın konuşmasında "İnsan haklarına ve birlikte yaşamaya yönelik ilk belgeyi Hz. Muhammed (sav) Medine Vesikası’nı imzalayarak ortaya koydu. İşte bu bir birlikte yaşama ahlakıdır. ‘Usve-i Hasene’ olan Peygamberimiz bunu Medine’de bizzat yaşayarak gösterdi. Birlikte yaşamanın örneklerini Bağdat’ta, Şam’da, Mısır’da, Saraybosna’da gördük. "dedi.




Dalgın konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ahlakı Kur’an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kur’an’dı. Kur’an-ı anlamak isteyenler, Onun hayatına, Onu anlamak isteyenler de, Kur’an’a bakmalıdırlar. Âlemlere rahmet, gönüllerimize ışık, iki cihanımıza kurtuluş olan Yüce peygamberimizin ahlakını örnek almak, hayatımızın her dönemine yaymak ve sevebilmek bunu hayat tarzı haline getirebilmek, Onun açtığı nurlu yoldan yürüyebilmek ne muhteşem bir şey. Kur’an’ı anlamak, Hz Peygamberi tanımak, Onun ahlakının benliklerimizde yer etmesine vesile kılmak temennileriyle tüm Müslümanların haftasını kutlarım." dedi.


Program daha sonra İlçe Müftülüğü tarafından katılan vatandaşlara Kutlu Doğum Aşı ikramı ile sona erdi.





Kutlu Doğum ile ilgili video en yakın zamanda sitemizde yayınlanacaktır


AdminAdmin