Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2020 11:03   Güncelleme : 23-03-2020 11:42

Gerze’de Maske ve Kolonyalar Tükendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de korona virüs olduğunu açıklamasının ardından vatandaşlar tüm market ve eczanelerde bulunan maske, eldiven, kolonya ve dezenfektanları kısa sürede tüketti.

Gerze’de Maske ve Kolonyalar Tükendi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de vakaları görülmeye başlanan korona virüsten korunmak maksadıyla hijyen konusunda daha dikkatli olmaya özen gösterilmesi gerektiğine dair yapılan açıklamaların ardından dezenfekte ürünleri, eldiven, maske ve kolonyaya olan talep arttı.

Ülkenin dört bir yanında patlayan kolonya maske ve eldiven satışları Gerze’yi de etkiledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de korona virüsün olduğunu açıklamasının ardından yurdun dört bir yanında maske eldiven satışları patladı. Bunun yanı sıra 80 derecelik kolonyanın da virüse karşı etkili olduğunun öğrenilmesinin ardından kolonya satışlarının da aniden yükseldiği görüldü.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi bu satışların artışı Gerze’de de kendini gösterdi. Öyle ki sayılı bakkal ve marketler dışında tüm market, bakkal ve eczanelerde kolonyaların tükendiği görüldü.

Bazı market çalışanları bir yılda sattıkları ürünü bir günde tükendiğini söylerken, ilçemizdeki eczaneler de Koca’nın yaptığı açıklamanın ardından tüm maske ve eldivenlerin tükendiğini söyleyerek bu duruma karşı hazırlıklı olmadıkları için kendilerinin dahi kullanabileceği ürün bulunmadığı kaydedildi.

Gerze’de de maske, eldiven ve kolonya talebinin fazla olduğu görülürken marketler ve eczanelerin ürün temin ettikleri pazarlama şirketlerinde de stokların bulunmadığı bu nedenle ürün temin edilemediği kaydedildi.

Bazı büyük market zincirlerinde ise kolonyaların tamamen tükendiği ve 5 6 gündür ürün temin edilen toptancılarda da kolonya bulunmadığını buna bağlı olarak ürün temin edilemediği kaydedildi.

AdminAdmin