Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2012 17:32   Güncelleme : 12-03-2012 17:32

Gerzeli Akif'i Unutmadı

İstiklal Şairi Akif Anıldı

Gerzeli Akif'i Unutmadı

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni Gerze Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı



İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenine Gerze Kaymakamı Metin Kubilay Garnizon Komutanı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yrd. Kadir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.





Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Çalmaz yaptı.



Çalmaz’ın konuşmasının ardından, Gerze ve Sinop’ta yapılan İstiklal Marşı Ezbere Okuma yarışmasında birinci olan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Tütüncü İstiklal Marşını okudu.



Gerze Teknik e Endüstri Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Ali Onur Bardakçı İstiklal Marşı’nın yazılış süreci hakkında bilgiler verirken, Meslek Lisesi Öğrencilerinden Betül Sudar, Akif’e Mektup adlı şiirini okudu.



Daha sonra İstiklal Marşını dinlerken konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fethiye Küçük Bağımsızlık Destanı adlı kompozisyonu okudu.



Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu “Gazi ve Öğrenciler” konulu piyes sergilendi.







Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı sunumu izletildi.







İlçede yapılan İlköğretim ve Liseler arası yapılan İstiklal Marşını Ezbere okuma yarışmasında ve İstiklal Marşını dinlerken konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilerimize ödülleri Kaymakam Kubilay, Belediye başkanı Belovacıklı ve Garnizon Komutanı Kırarslan tarafından verildi.






AdminAdmin