Güncel
Giriş Tarihi : 22-08-2017 10:14   Güncelleme : 23-08-2017 10:04

Gerzeli Hacı Adayları Dualarla Yola Çıktı

Gerze'den Hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkan 11 Hacı adayı dualarla uğurlandı

Gerzeli Hacı Adayları Dualarla Yola Çıktı
 Kutsal topraklara Hac görevini yapmak için yola çıkan Gerzeli Hacı adayları, Merkez Yeni Camii'nde 20 Ağustos pazar günü akşam namazından sonra yapılan uğurlama programı kapsamında dualarla yola çıktılar.

Dikmen'den 1, Gerze'den 10 olmak üzere toplam 11 hacı adayını Merkez Yeni Camii'nde yapılan program sonrasında camii önünden İskele Camii İmam Hatibi Bayram Karakaş'ın, yaptığı dualarla uğurlayan hacı yakınları duygulu anlar yaşadı. Yapılan uğurlama programı ve alınan helallik sonrası yola çıkan Gerzeli hacı adayları, Sinop kafilesi ile birlikte Kastamonu Havaalanı'ndan kutsal topraklara hareket ettiler. Hacı adaylarını Gerze'den ailelerinin yanı sıra müftü vekili Mehmet Cemal Yılmaz, Merkez Camii görevlileri ve vatandaşlar yolcu etti.

Hacı adaylarına, Sinop Alaaddin Camii'nde de yatsı namazı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Sinop İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla ''Hacıları Uğurlama Programı’’ yapıldı. Yapılan uğurlama programına Sinop Valisi Hasan İpek, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Yatsı Namazı sonrası Sinop Alaaddin Camii'nde düzenlenen programda Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan Vali Hasan İpek, ''Sizler İslamiyet’in şartlarından biri olan Hac vazifesini yerine getirmek için, İnşallah kutsal topraklara doğru bugün yola çıkacaksınız. Hac vazifesi bütün Müslümanların genel kuruludur.Her yıl yapılır ve Dünya’nın dört bir yanından Müslümanlar katılır. Orada birbirleriyle tanışır ve birbirlerinin dertlerini dinleyerek, İslamiyet’in kardeşlik duygularını daha da güçlendirirler. Bu anlamda sizler yüz yıllarca İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış, Türk Milleti’nin oradaki  temsilcilerisiniz. Sizleri uğurlamaya gelen dostlarınıza ve akrabalarınıza hoş geldiniz diyorum. Hepinize hayırlı, uğurlu yolculuklar diliyorum’’dedi.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül