Güncel
Giriş Tarihi : 06-05-2020 15:58   Güncelleme : 07-05-2020 13:07

Gerzeli İmamlar Vatandaşa Mikrofon Uzattı

Bir ilke imza atarak Gerzelilerle Ramazan Röportajı yaptılar

Gerzeli İmamlar Vatandaşa Mikrofon Uzattı

  Korona salgını sonrasında, salgının yaygınlaşmaması ve en az hasarla atlatılabilmesi adına, Diyanet İşleri Başkanlığı salgın sonlanıncaya kadar camilerin cemaatle ibadete kapatılması kararına varmıştı.

  Camilerin cemaatle ibadete kapatılmış olması ve Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte Gerze İlçe Müftülüğü imamları da harekete geçerek Gerzelilerle röportaj yapmaya karar verdi.

Gerze İlçe Müftülüğü imamları, kameralarını ellerine alarak Cuma pazarını gezdi ve Ramazan Ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenmek adına vatandaşa mikrofon uzattılar.

Akabinde soru cevap şeklinde bir video oluşturarak sosyal medya hesapları üzerinden yayınladılar.

  Yapılan röportajda, geçmiş yıllardaki Ramazanlara göre bu yıl ki Ramazan Ayının buruk geçtiğini söyleyen vatandaşlar, beraber vakit geçirmenin kıymetini, bereketini daha iyi anladıklarını, bu mübarek günlerde camilerde vakit namazları ve teravih namazlarının kılınamamasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

  Camilerin en kısa zamanda ibadete açılmasını temenni eden Gerze İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının bütün yurtta başlatmış olduğu cemaate dijital ortamdan ulaşılması talimatı doğrultusunda Ramazan Ayı Programını sosyal medya hesabı üzerinden yayınlamaya devam ediyor.

AdminAdmin