Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2017 11:03   Güncelleme : 03-05-2017 16:38

Gerzeli Sanatçılar, Sinop Emniyet Müdürü'nün Şiirini Seslendirdi

Gerze Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in şiirini besteleyerek, salonu dolduran yüzlerce kişi önünde seslendirdi

Gerzeli Sanatçılar, Sinop Emniyet Müdürü'nün Şiirini Seslendirdi

Gerze Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in şiirini besteleyerek, salonu dolduran yüzlerce kişi önünde seslendirdi. Konseri izlemeye gelen Dağdeviren, “şeref duydum” diyerek koroyu tebrik etti.

 

Emniyet Müdürlüğü mesleğinin yanı sıra, "Düşünce" isimli şiir kitabıyla da medyada sıklıkla yer bulan Dağdeviren’in şiiri, ilçemiz vatandaşlarından Göksel Ünal tarafından seslendirildi. Salonda herkes tarafından beğenilen eser, salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından alkışlandı.

 

Aşık Hasani’nin elini öptü

Konser sonunda konuşma yapan İl Emniyet Müdürü, eserinin okunmasından şeref duyduğunu belirterek, tüm koroyu ve koro şefi İbrahim Kocabıyık’ı tebrik etti. “Müzik çok sesten tek yürek ortaya koyabilmektir” diyen Dağdeviren, koroda bulunan birçok enstrümandan tek bir ses, tek bir yürek çıktığını belirtti.

Müzik icra edilen toplumlarda sevginin hakim olacağını savunan Dağdeviren, “müzik insanları birleştiren bir olgudur. İnşallah çok çok uzun zaman daha hep beraber tek yürek devam edersiniz” şeklinde konuştu. Koronun bundan sonraki konserlerine elinden geldiğince katılmaya çalışacağını ifade etti.

 

Konuşmasının sonunda, ilçemizin yetiştirdiği sanatçılardan olan Hasan Demirayak (Aşık Hasani)’ı tebrik eden Dağdeviren, tüm seyircilerin önünde ellerinden öptü.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş