Güncel
Giriş Tarihi : 31-07-2017 15:19   Güncelleme : 31-07-2017 17:45

Gerze'nin Kaldırımları Pislikten Geçilmiyor

Bir Cittaslow kenti olan ilçemize bu görüntülerin yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, “ağaçlardan dökülen dutlar yerlere yapışmış. Kaldırımlarda yürüyemiyoruz” diyerek sitem ettiler

Gerze'nin Kaldırımları Pislikten Geçilmiyor

Gerze’nin kaldırımları pislikten geçilmiyor. Bir Cittaslow kenti olan ilçemize bu görüntülerin yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, “ağaçlardan dökülen dut, erik veya meyve atıkları yerlere yapışmış. Kaldırımlarda yürüyemiyoruz” diyerek sitem ettiler.

 

Temiz doğası ve sakin yaşantısıyla, kafa dinlemek isteyen insanların dikkatini çeken Gerze'nin eski yerleşim yerleri olan Köşk ve Hamidiye Mahallesi pis sokakları ve kaldırımlarıyla ilçemize gelen yerli turistlerin ve ilçemizde yaşayan halkın tepkisine neden oluyor. Doğru düzgün temizlenmeyen çöpler, kuruyan ağaç yaprakları ve ağaçlardan dökülen meyvelerin oluşturduğu kirli görüntü, insanların yürümesi için oluşturulan kaldırımları işgal etmiş durumda.

 

Kaldırımlar yapış yapış dut

Özellikle dut ağaçlarının neden olduğu pislikten yana şikayette bulunan ilçemiz insanları, “dut mevsimi geçmesine rağmen bu pislik temizlenmedi” şeklinde konuştular. Dutların yerlere yapışarak, kaldırımdan geçmeyi olanaksız kıldığı görülürken, üzerinden geçen insanların ayakkabılarına bulaşarak yapış yapış olmasına neden oluyor.

 

“Yetkililer bu yollardan hiç mi geçmiyor?"

Gerze’de doğup büyüdüğünü ve ekmeğini Gerze’den kazandığını söyleyen bir başka vatandaş ise, “Cittaslow olduk. Turistler gelecek diye seviniyorduk. Buradaki pis yolları, caddeleri, kaldırımları gören turist bir daha gelir mi? Gerze 8-10 sene önce çok daha yaşanabilir ve temiz bir yerdi” diye konuştu.

 

Vatandaşların da sorumsuz davranarak, bahçelerindeki ağaçlardan dökülen pislikleri temizlememesi ve yetkililerin de duyarsız kalması nedeniyle Gerze’nin giderek kirlenen bir şehir olduğunu savunan vatandaşlar, “yetkililer bu yollardan hiç mi geçmiyor? Temizlenmesi için illa medya yoluyla duyurmamız mı lazım?” dediler. Yetkilileri bir an önce göreve çağırdıklarını ifade ettiler.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş