Güncel
Giriş Tarihi : 13-10-2016 15:07   Güncelleme : 24-10-2017 18:01

Gerze'nin Kasasına Yıllık 10 Milyon TL Girecek

Sinop Orman İşlet Müdürü Hakan Orhan, açılışı yapılacak olan Orman İşletme Müdürlüğü'nün Gerze'ye yıllık 10 Milyon TL gelir kazandıracağını söyledi

Gerze'nin Kasasına Yıllık 10 Milyon TL Girecek

Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne vekaleten bakan Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan 14 Ekim Cuma saat: 14:30'da (yarın) resmi açılışı yapılacak olan İşletme Müdürlüğünün Gerze ekonomisine yıllık 10 Milyon TL bırakacağını söyledi.


Dikmen ve Gerze olmak üzere iki ilçeyi kapsayan Gerze Orman İşletme Müdürlüğü'nün 90 Bin 360 Hektar sahası olduğunu ve iki ilçede 61 köye hizmet verdiklerini ifade eden Orhan, yıllık 1 Milyon fidan üretimi gerçekleştirdiklerini, 80 bin adetinin ücretsiz dağıtımını yaptıklarını, cuma günü yapılacak açılış sebebiyle de fıstık çamı, badem, ahlat, ceviz ve kuşburnu olmak üzere 1000 adet fidan dağıtımı yapacaklarını duyurdu.

Sinop'un %65'inin ormanla kaplı olduğunu söyleyen Orhan, bakım gereken alanın çok olması sebebiyle köylü vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz. Yılda 4-5 aylık zaman diliminde köyde yaşayan vatandaşlarımızdan hizmet alımı yapıyoruz. Hizmetleri karşılığında kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız ekonomik kazanç elde ediyor. Ayrıca babadan, dededen kalma boş arazisi olan vatandaşlarımıza, Fidanların bakımını üstlenerek ilgilenmeleri ve arazilerini değerlendirmeleri için  fıstık çamı, badem, kuş burnu, ceviz ve ahlat gibi gelir getirici fidan dağıtımı yapıyoruz.

Müdürlüğün açılmasıyla, kurumun tüm ihtiyaçlarının Gerze'den karşılanacağını ifade eden Orhan, yapılacak ihalelere yaklaşık 100 kişilik katılımın olduğunu ve her ihalede yapılan katılım ile Gerze'ye ciddi bir ekonominin giriş yapacağını belirtti.

Orhan, Gerze Orman İşlet Müdürlüğü'nün şuan ki sınırları içerisinde çok ciddi anlamda toprak muhafaza ve ağaçlandırma alanına sahip olduğunu söyleyerek, yılda 3500 dönümlük toprak muhafaza çalışması yaptıklarını söyledi.

Orhan, son olarak yapılacak açılışa bütün vatandaşların davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Sitemizden 'lere göz atabilir ve görüşebilirsiniz.

Seda ŞengülSeda Şengül