Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2016 16:20   Güncelleme : 05-12-2016 18:35

Gerze'yi Keşfettiler, Yemekte Buluştular

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü, Geruze Hotel’de “Dayanışma Yemeği” düzenledi

Gerze'yi Keşfettiler, Yemekte Buluştular

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü, Geruze Hotel’de “Dayanışma Yemeği” düzenledi.

GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol Sazak açılış konuşmasında,  “Gerze doğasında ilk keşif ve yürüyüşlerimize başladığımız 21 Temmuz 2012 ve resmi kulüp olarak kurulduğumuz 2013 tarihinden bu yana geçen zamanda çok olumlu ve başarılı çalışmalar yaptık. Kulüp keşif gurubumuzla Sinop çevresi ve Gerze doğasında adım atmadığımız patika kalmadı” dedi. Bu keşifler sonucu 50’ye yakın yürüyüş yolu parkuru tespit ettiklerini belirten Sazak, “bu keşiflerimiz içerisinde şelaleler, yaylalar, tarihi patika yollar, tarihi yerleşim alanları, kamp alanları, kanyonlar, mağaralar ve görülmeye değer doğa harikası yerlerimiz var” şeklinde konuştu.

"300 sayfalık kitap hazırladık"

Sinop çevresindeki projelerinden de bahseden Sazak, üç ay önce Sinop Valiliği ve Kültür Turizm Müdürlüğü, 300 sayfalık Sinop Gezi Rota Kitapçığı yapılması için kulübü görevlendirdiğini aktardı. “Profesyonel rehber ile birlikte dağ, taş, patika gezerek bu kitabı hazırladık” diyen Sazak, kitabın basıma hazır olduğunu vurguladı.

Geceye, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ve doğasever birçok kişi katıldı.




Erkan TaşErkan Taş