Güncel
Giriş Tarihi : 14-06-2017 13:54   Güncelleme : 14-06-2017 17:37

GSM Operatörleri Çekmiyor

Gün geçtikçe gelişen ve kullanımı artan son teknoloji ürünü akıllı telefonlara GSM Operatörleri yetişemiyor. Gerze ve köylerinde yaşanan şebeke sorunu uzun zamandır çözülebilmiş değil

GSM Operatörleri Çekmiyor
 GSM Operatörleri özellikle VODAFONE ve Türk Telekom şebekelerinin çekim gücü Gerze'de oldukça zayıf. Operatörlerin televizyon reklamlarında bahsettikleri güçlü çekim gücünden Gerze'de yararlanmak mümkün değil.

Gün geçtikçe gelişen ve kullanımı artan son teknoloji ürünü akıllı telefonlara GSM Operatörleri yetişemiyor. Gerze ve köylerinde  yaşanan şebeke sorunu uzun zamandır çözülebilmiş değil.

Konuyla ilgili ilçemizde hizmet veren operatörlerin hizmet noktalarından bilgi aldık. Verilen bilgilere göre şebeke sorununun nedenlerinden biri olarak 4,5G teknolojisiyle ilgili teknik bir durumdan kaynaklandığı belirtildi. 4,5G Teknolojisini kullanabilmek için baz istasyonlarını değiştiren GSM Operatörleri daha önce kullanılan 800 MHZ Frekans bandından 900 bandına geçtiler. 800 MHZ Bandı uzun frekans olması sebebiyle daha fazla kapsama alanını kapsıyordu ve çok fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyulmuyordu. Hayata geçen 4,5G teknolojisi ile frekans değiştirmek zorunda kalan operatörler 900 bandına geçtiler. Bu frekans bandında daha fazla baz istasyonuna ihtiyaç duyulması ve ilçemizde de yeter sayıda baz istasyonu olmaması sebebiyle bir çok noktada özellikle Türk Telekom ve Vodafone hatlarının çekim gücü oldukça zayıf.

GSM Şirketleri kullanıcının yoğunluğuna göre baz istasyonu kurulumu yapıyor. Yeteri kadar kullanıcı sayısına ulaşılmadığı için ilave baz istasyonu kurulumunu gerçekleştirmeyen operatör kullanıcıları da mağduriyet yaşıyorlar.

Gün geçtikçe gelişen teknolojiyle kullanıcıların elinden düşmeyen akıllı telefonlara yetişemeyen GSM Operatörlerini mağduriyetin giderilmesi için ''GERZENİNSESİ'' olarak gerekli çalışmaları yapmak üzere göreve davet ediyoruz.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül