Güncel
Giriş Tarihi : 25-11-2020 12:12   Güncelleme : 25-11-2020 12:28

Gün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününde KADES Uygulamasını tanıtıyor

Gün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım,  kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi.

Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırma, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak, kadına karşı şiddetle mücadelede etkin rol alınması gibi farkındalık oluşturmak ve en önemlisi şiddetin son bulması için tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de kadın platformları bazı etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda,  Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü de farkındalık oluşturabilmek adına ilçemiz Uğur Mumcu Meydanında stand açarak Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtılması hakkında broşürler dağıtarak bilgilendirmeler yapıyor.

KADES Uygulaması Nedir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

ŞİDDET GÖREN KADINLARIN DESTEK ALABİLECEĞİ DİĞER KURUMLAR

-Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı Alo 183

-Alo 155 Polis İmdat

-Alo 156 Jandarma İmdat

-112 Acil

-Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı 0212 656 96 96

-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünde, Aile Danışma Merkezleri ve Toplum Merkezlerinde ücretsiz olarak danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri alabilirler.

-Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine başvurabilirler. Bu merkezlerde hukuki, psikolojik ve danışma gibi farklı alanlarda hizmetler sunulmaktadır.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kaymakamlıklar ve valiliklerin yürütmekte olduğu hizmetler arasında şiddet gören kişiler çocukları ile birlikte geçici süreliğine sığınma evlerine barınmak için başvurabilirler.

AdminAdmin