Güncel
Giriş Tarihi : 19-06-2018 18:17   Güncelleme : 19-06-2018 18:27

Hacı adayları hazırlıklara başladı

Gerzeli hacı adaylarına eğitim semineri verildi

Hacı adayları hazırlıklara başladı

Gerze İlçe Müftülüğü Hac ibadetlerini yerine getirecek hacı adaylarına eğitim semineri düzenledi

Müftülüğün toplantı salonunda gerçekleşen seminerde hacı adaylarına, ihramın nasıl giyileceğini, tavaf, hac farizası esnasında uyulması gereken kurallar, kılık kıyafet kuralları ve yolculuk esnasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, her yıl Hac ve Umre ibadetleri öncesinde kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını düzenledikleri eğitim seminerleriyle bilgilendirdiklerini belirterek: “Vatandaşlarımızın kutsal topraklara gitmeden önce yeterince bilgiye ulaşmalarını, yolculuğa gönülleri rahat bir şekilde çıkmalarını arzu ediyoruz. Bu sebeple hacca gideceklere baştan sona hac nasıl yapılır işin dini boyutu, seyahat süresince yaşayacakları ve orada dikkat etmeleri gerekenler, hac ve umre hazırlıkları konusunda vatandaşlarımızın üzerine düşen vazifeleri eğitim seminerlerinde hacı adaylarımızla paylaşıyoruz” dedi.

“Hac yolculuğuna zihinleri ve gönülleri rahat bir şekilde çıkmalarını arzu ediyoruz”

Hacı adaylarının kutsal topraklara gitmeden önce seminer programlarıyla yeterince bilgiye ulaşmalarını, bu yolculuğa zihinleri ve gönülleri rahat bir şekilde çıkmalarını arzu ettiklerini söyleyen Müftü Karar: “Hacı adaylarımız, seminerlerimizden aldıkları bilgiler istikametinde hocaların nezaretinde ve refakatinde hac ve umre ziyaretlerini daha bilgili bir şekilde yapmış oluyorlar.

Her sürecinde başlarında kafile başkanı ve grup hocalarımızın olduğu bu ibadetlerini tamamlayan hacılarımız gönül rahatlığı içerisinde ben eksiksiz bu ibadetimi yaptım haccımı gerçekleştirdim hacı oldum kutsal topraklarda ki görevimi yerine getirdim kanaati duygusu içerisinde rahatlığını yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmetleri konusunda da bilgilendirilmiş oluyorlar”

Hacı adaylarına sadece dini boyutta değil sağlık konusunda da eğitim verildiğini söyleyen Karar: “Bu seminerlere sağlıkçımızda geliyor. Hacı adaylarımız, alacakları sağlık hizmetleri konusunda da bilgilendirilmiş oluyorlar. Birçoklarının farklı hastalıkları oluyor. Sıcak bir iklime geçiş yapıyorlar orada kalp rahatsızlıkları olanlar, kronik hastalıkları olanlar, tansiyon hastaları olanlar çeşitli önlemlerini almaları gerekiyor. Bunu da sağlıkçılarımız önlemesi gerekiyor. Onun için biz seminerlerimizde işin dini boyutunu aktarırken sağlık hizmetleri konusunda da sağlıkçılarımız yardımcı oluyor. Artık hareket saati geldiğinde de hacımız tüm edindiği bilgiler ile bütün hazırlıklarını yapmış olarak donanımlı bir şekilde yola çıkıyor” şeklinde konuştu.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül