Güncel
Giriş Tarihi : 05-06-2015 10:23   Güncelleme : 05-06-2015 10:09

Hacı Adayları Seminerde

Hacı adaylarının Haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, Sinop İl Müftülüğünün organize ettiği Hac Eğitim Semineri 04-08 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hacı Adayları Seminerde
 Seminer programı çerçevesinde birinci gün İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu ve İl Vaizi Ünal Koca’ da seminerde alanları ile ilgili sinevizyon eşliğinde
sunum yaptılar.
 

İl Müftü Mustafa Erkan, hacı adaylarının yaşayabilecekleri muhtemel sıkıntıları da dile getirerek "5 milyon hacı aynı anda Harem-i Şerife gitmek ve orada namaz kılmak istiyor. Bu sebeple yaşanabilecek izdihamlarda sabırlı olmanızı öneriyorum, Allah'ın en değerli misafiri olarak ihrama girdiğiniz andan itibaren makam, mevki ve dünyevi kişiliğinizden sıyrılmış oluyorsunuz" diye konuştu.

Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan Erkan, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor" dedi.

Seminerde hacı adaylarından akıllarına takılan her türlü soruyu sormalarını isteyen İl Vaizi Ünal Koca, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.

Seminerde hacı adaylarına başlıca İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Genel Olarak Hac Menasiki/Görevleri ve bunların Hikmetleri, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, (Doğrudan Mekke’ye gidecekler için) Umre İbadetinde yapılması gereken görevler ve kadınlara özgü konular anlatıldı.

Bu yıl Sinop'tan kutsal topraklara 117 hacı adayının gideceği öğrenildi 
Seda ŞengülSeda Şengül