Güncel
Giriş Tarihi : 08-05-2015 09:08   Güncelleme : 08-05-2015 08:44

Hakkını Helal Et Dedi Ve...

Usta Gazeteci Mete Çağdaş Kurum Müdürünü vuran Hakan A. İle görüşen Türk Eğitim Sen İl Temsilcisi Turgay Şen ile özel bir röportaj yaparak konuyu kamuoyuna aktardı. Çağdaş'ın yapmış olduğu özel röportaj...

Hakkını Helal Et Dedi Ve...
 Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan sıkıntılar ve İl Milli Eğitim Müdürüne yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Saldırıyı gerçekleştiren ve dün tutuklanarak Sinop E tipi cezaevine konulan Hakan Akıncı için “ Bu adam cinnet geçirmiş bu adamın psikolojisi yerinde değil “diyen “Şen; “Bu arkadaşımız Milli Eğitimde amiri ile yaşadığı sorun nedeniyle bir okula tayini yapıldı. İdare bu kişiyi şoför kadrosu olmasına rağmen, kadrosu olmayan bir okula gönderdi. Bu aynı zamanda sendika temsilcisi, sendika temsilcilerini haklarında bir suç sübutu ermeden görev yerini değiştiremezsin. Bununla beraber bu sendikanın üyelerini hiç bir şeye takılmaksızın sağa sola gönderdiler. Bununla alakalı İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştü, Vali Yardımcısı ile görüştü, giden Vali beyle görüştü ama hangi kapıya gittiyse siyasetçilerde derdine derman bulamadı, hukuk bulamadı, kanun bulamadı, adalet bulamadı. Bana göre bu adamın bu suçu işlerken aklı başında değil, bu adamın psikolojisi yerinde değil, bu adam cinnet geçirmiş bunun sorumlusu da gittiği kapılarda cevap bulamayışıdır” dedi. Aynı zamanda ayrı bir soruşturma açılarak Durağan İlçesine gönderildi diyen Şen; kadrosu Durağan ilçesinde, bu esnada da Milli Eğitim’de üyelerine taciz ve sendikal baskı devam etmiştir. Bu çocuk hiç bir zaman bu dönem hariç sicilinde hiç bir çizik yoktur. Niye bu dönem oluyor, İl Müdürü, Şube Müdürü, Müdür Yardımcıları laftan sözden anlayan insanlar değil, siyasetçinin talimatıyla iş görüyorlar sıkıntı burada. Sinop’umuz için bir üzüntü oldu. Vurulana da üzüntü oldu, ateş edene de ama bu arkadaşın bu şekle gelmesinde giden Vali başta olmak üzere hepsinin sorumluluğu vardır bunun hesabını Milli Eğitim komple, Valiler, siyasiler vermelidir. Bu Sinop’un bir ayıbıdır “dedi.
Şen, öte yandan Sinop adliye binasında mahkemenin kadim dostu Hakan A.Hakkında tutuklama kararı verdiğini duyunca gözyaşlarını tutamadı. ve ağlamaya başladı. Türk Eğitim-sen Sinop şubesi Başkanı Şen, arkadaşı Hakan A.Hapse götürülmeden önce adliye çıkışı son kez elini sıktı ve “ Sonuna kadar senin yanındayızbu işin takipçisi olacağız”dedi.Hakan A. İse Şen’e “ Hakkını helal et “dedi.Daha sonra 3 çocuk babası Hakan A. Polis nezaretinde Sinop E tipi cezaevine götürüldü.
Kaynak : Halksesi

hakan akbaşhakan akbaş