Güncel
Giriş Tarihi : 24-03-2017 14:56   Güncelleme : 25-03-2017 19:35

Halk Toplantısında Vatandaşların Sorunları Dinlendi

Vatandaşlar, ikincisi düzenlenen Halk Toplantısı'nda talep ve şikayetlerini kurum amirlerine ilettiler

Halk Toplantısında Vatandaşların Sorunları Dinlendi
 Gerze Kaymakamlığı tarafından yapılan 'Halk Toplantısı'nda vatandaşlar talep ve şikayetlerini Kaymakam Bülent Bayraktar ve ilçenin idare amirlerine ilettiler.

19 Mayıs Mahallesi'nde Abdullah Çolak'a ait olan kahvehanede 23 Mart Perşembe günü yapılan halk toplantısı Kaymakam Bülent Bayraktar'ın toplantıya gelen vatandaşlara yaptığı konuşmayla başladı. Yapılan toplantının amacını açıklayarak sözlerine başlayan Kaymakam Bayraktar, ''Talebini, isteğini bize ulaştıramayan vatandaşlarımızın bizler ayağına giderek sorunlarını isteklerini yerinde dinleyelim istedik'' dedi.

Kaymakam Bülent Bayraktar'ın konuşmasının ardından vatandaşlardan ilk sözü Hüseyin Ünlütürk istedi. Ünlütürk, %40 engelli raporu olan yeğeni Mehmet Ünlütürk için bir çok kez İŞKUR'a iş talebinde bulunduğunu fakat bir sonuç çıkmadığını belirterek kurumlara yapılan işe alımların neye göre yapıldığı sorusunu yöneltti.

Kaymakam Bayraktar, daha önce yapılan kurum alımlarında engellilere öncelik verilebildiğini fakat son İŞKUR alımlarında noterden kura çekilmesi kuralı getirildiğini ve müracaat edenlerin listelenerek aralarında kura çekimi yapıldığını ifade etti. Bayraktar, İŞKUR alımlarının kura ile noter huzurunda belirlendiğini belirterek alımların son derece adil bir şekilde yapıldığını söyledi.

Belediye Olarak Mağdur Olduk

Kaymakam Bayraktar'ın ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı söz aldı. Belovacıklı, son İŞKUR alımlarında verilen 25 kişilik kontenjanın çok üzerinde toplam 220 kişinin başvuru yaptığını belirtti. Bunun üzerine İŞKUR İl Müdürünü ve Vali Hasan İpek'i aradığını ve 25 kişilik kadro içinde bir engelli kadrosu verilmesi talebinde bulunduğunu, belediyenin yol süpürme, kanalizasyon, parke taşı gibi işlerde eleman ihtiyacı olduğunu ifade ederek alımların 13 erkek 12 bayan olmak üzere ayrı ayrı kura çekilmesini istediğini söyledi. Belovacıklı, Vali İpek'in 'verilen talimat böyle bunun dışında hareket edilemez' dediğini aktardı. Yapılan kura çekimlerinin sonucunda ise 6 erkek, 19 bayanın çıktığını 19 bayandan 11'inin üniversite mezunu olduğunu ve belediye olarak mağdur olduklarını belirtti.

Engel Deresi Üzeri Kapatılsın

Toplantının devamında söz alan vatandaşlardan Ali Kuzu Dangır, mahalle camisi yanında bulunan Engel Deresi'ne çöp atıldığını kötü bir görüntü oluştuğunu ifade ederek bir çözüm bulunması talebinde bulundu.

Başkan Osman Belovacıklı konuyla ilgili yaptığı açılamada 7 yıllık başkanlık döneminde bu derenin ıslahıyla uğraştığını DSİ'ye ait olan bu derelere belediyenin karışma yetkisinin olmadığını ifade ederek belediye olarak Gürleyik Deresi'nde yaptıkları temizlikten dolayı vatandaşa 4,5 Milyon TL tazminat ödediklerini söyledi. Dere ıslahı ile ilgili DSİ ile birlikte etüt çalışmalarının tamamlandığını 1200 metre aşağı duvar yapılacağını, dere kenarında terk çalışması yapıldığını ve bu yaz projeleri yapılarak 2018 programına alınacağını ifade etti. Derenin üzerinin kapatılmasının ise DSİ tarafından yapılan taşkın planları çerçevesinde teknik olarak mümkün olmadığını fakat üzerinin İskelede olduğu gibi çardak tipi yeşil örtüyle kapatılabileceğini belirtti.

Belovacıklı, ''Su Faturası Çok Geliyorsa...''

Su faturasının çok geldiğini söyleyen vatandaşlardan Kadem Saatçi, harcanmadığı halde su faturasının yüklü geldiğini söyledi.

Başkan Osman Belovacıklı, su saatlerinin Bilim Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'ne gönderilerek incelemesinin yapıldığını arızalı ise değiştirildiğini belirtti. Başkan Belovacıklı, bu sorunu çok yaşadıklarını genelde su saatlerinin sağlam olduğunu söyleyerek vatandaşlara su tesisatlarında ve güneş enerji sistemlerinde kaçak olup olmadığını kontrol ettirmeleri, yazlıkçı vatandaşlara da akıllı su saati almaları önerisinde bulundu.

Yeni Pazar Yeri İnşaatı Başlıyor

Yeni pazar yeri ile ilgili soruları da cevaplayan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yeni pazar yeri inşaatının Nisan ayının ilk haftası itibariyle başlayacağını söyledi. Yeni pazar yerinin 7 gün açık olacağını söyleyen Belovacıklı, 'köylümüz ürettiği ürününü taze taze satma imkanı bulacak' dedi.

Dolmuş Güzergahı Tekrar Belirlensin

Toplantıdaki vatandaşlardan Niyazi Altun, dolmuşların evinin bulunduğu mahalleye girmediğini zorluk yaşadığını söyledi.

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk'de  muhtarı olduğu mahallede dolmuş güzergahının problemli olduğunu ve yeniden belirlenmesi gerektiğini belirterek güzergahı belirleyen trafik komisyonuna bir muhtar çağırılmalı teklifinde bulundu.

Kaymakam Bülent Bayraktar, güzergahın yeniden düzenlenmesini talep olarak alındığını ve komisyonda değerlendirileceğini belirtti.

Halk Toplantısı vatandaşların talep ve şikayetlerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül