Güncel
Giriş Tarihi : 21-09-2017 18:23   Güncelleme : 21-09-2017 18:54

Hastane Yolu Delik Deşik

Gerze Devlet Hastanesi’ne çıkan yol doğalgaz çalışmaları sonrası geçilmez hale geldi

Hastane Yolu Delik Deşik

Gerze Devlet Hastanesi’ne çıkan yol doğalgaz çalışmaları sonrası geçilmez hale geldi. Araçlara herhangi bir zarar gelmemesi için sürücüler yavaş yavaş giderken, vatandaşlar, “bu yoldan acil hasta nasıl gidecek?” diyerek, yolun bir an önce Gerze’ye yakışır biçimde onarılması gerektiğini söylediler.

 

Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı sırasında yüklenici firma olan Cengiz İnşaat tarafından asfaltlanması yapılan Şenlik Caddesi’nin yolları doğalgaz çalışmaları sırasında neredeyse kullanılamaz hale geldi. Kimi yerde tümsekler kimi yerdeyse derin çukurlar oluşmuş durumda.

 


Doğalgaz hatları döşendi

Akmercan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akmercan Sinop Doğalgaz Şirketi tarafından 7 Haziran’da başlanan çalışmalar kesintisiz devam ederken, Şenlik Caddesi’nde birçok evin kapısına kadar doğalgaz hattı döşendi. Konumu itibariyle Gerze’nin önemli bağlantı noktalarından olan caddeye 10 metre, 5 metre ve hatta 2 metre aralıklarla döşenen hatlar Gerze Devlet Hastanesi’ne ulaşımda büyük sıkıntılar çıkarıyor.

 


“Burası hastane yolu”

Doğalgaz hatları döşendikten sonra üzerleri kapatılsa da, araçların geçişlerini zorlaştıracak derecede çukur ve tümseklerin olduğunu belirten ilçemiz sakinleri, acil bir durum anında ambulansların bu yollardan geçerek, hastaları nasıl hızlı bir biçimde hastaneye götüreceklerini merak ettiklerini söylediler. Caddenin diğer tarafında da manzaranın aynı olduğunu ifade eden vatandaşlar, “doğalgaz Gerze’ye gelecekse her taraf kazılsın önemli değil. Ama burası hastane yolu. Buranın ulaşım şartları her zaman en iyi olmak zorunda” diyerek sitem ettiler.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş