Güncel
Giriş Tarihi : 06-11-2018 09:43   Güncelleme : 06-11-2018 14:34

Havaya ateş açanlar yandı!

Havaya ateş açanlara ceza yaptırımı uygulanacak

Havaya ateş açanlar yandı!

İç İşleri Bakanlığı, düğün, nişan, kutlama ve uğurlama gibi benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmasının önlenmesi için valiliklere genelge gönderdi.

Ülkemiz genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskûn mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle, yaralama ve ölüm olaylarının meydana gelmesinin ardından Valilik tarafından bir genelge yayımlandı.

Genelgede bundan sonra bu tür davranışlar gösterenlerin 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğine dikkat çekildi.

Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İl sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda cezai işlem yapılacağı belirtilerek, “Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir” denildi.

AdminAdmin