Güncel
Giriş Tarihi : 28-11-2016 15:13   Güncelleme : 28-11-2016 14:52

“Hayata Gülümseyen Adam“ Öğrencilerle Buluştu

“Hayata Gülümseyen Adam” Ahmet Köknar, ŞNS Anadolu Lisesi’nde geleceğimizin teminatı gençlerimizle buluştu.

“Hayata Gülümseyen Adam“ Öğrencilerle Buluştu

“Hayata Gülümseyen Adam” Ahmet Köknar, ŞNS Anadolu Lisesi’nde geleceğimizin teminatı gençlerimizle buluştu. “Başka insanları sevmek, hayatta başarılı olmak istiyorsanız, kendinize aynada gülümseyin” dedi. Yeni çıkacak kitabı “Sağlık, Huzur ve Başarı İçin Hayata Gülümse, Gerisini Düşünme”nin müjdesini verdi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Köknar, hayaller, hedefler ve takip edebilecek yollar noktasında, gençlerle öğretici bilgiler verdi. Sabah kalktığında aynadaki kişilere gülümseyebilen insanların, diğer insanları da sevebileceğinin ve onlarla mutlu olabileceğinin altını çizen Köknar, “Dünya’da kötü insan yoktur, aynada kendisine selam vermeyen insan vardır. Tebessüm eden kişiden zarar gelmez” şeklinde konuştu.

 

“Hayallerinizi kağıda yazın”

“Söz uçar, yazı kalır. Hayallerinizi ve hedeflerinizi bir kağıda yazarsanız, o hedefleriniz bir gün mutlaka gerçekleşecektir” diyen Kişisel Gelişim Uzmanı, 15 yaşındayken kağıda “ben konuşarak para kazanacağım” şeklinde yazdığını ve bugün de yazdığı hedefin gerçekleştirdiğini belirtti.

 

“Anı yaşayın”

“Dünya bir gün, o da bugün” şeklinde konuşan Ahmet Köknar, 5 dakika öncesine gitmenin imkansız olduğunu, 5 dakika sonrasında ise neler olabileceğini bilmediğimizi söyledi. “Şu anda yaşıyoruz; anı yaşayalım. Yaşadığımız zamanın tadını çıkartalım” dedi.

Dünya’daki bütün hastalıkların sebebinin stres ve sıkıntı olduğunu aktaran Köknar, “Bu durumda vücudumuzda var olan adrenalin hormonu vücudumuza zehir yaymaktadır” dedi. Buna çözüm olarak da bol bol gülmeyi önerdi. Güldüğümüzde ise, aynı hormonun vücudumuzdaki hücreleri yenilediğinin altını çizdi.

 

“Yaşınız ne olursa olsun okuyun”

Hayata Gülümseyen Adam, kitap okumanın önemine dikkat çekti. “Yaşınız, mesleğiniz ne olursa olsun okuyun” diyen Köknar, kitap okuyarak düşüncemizin ve bakış açımızın gelişeceğini belirtti. Kitap okuyarak karşımıza çıkan soru ve sorunlarda muhakeme ve çözme gücümüzün artacağını aktardı.

“Bizler maalesef içimizdeki çocuğu 12 yaşında öldürüyoruz” diyen Köknar, içimizdeki çocuğu yaşatmamız gerektiğini vurguladı. “Yaşatmak için hayal edin, hayalinizi yazın. Hayallerinize yazarak can verin” dedi.

 

“Hedefi olmayan insan yaşamayan insandır”

Hedefleri olmayan insanın boş olduğunun altını çizen Köknar, “hedefin bittiği noktada ölüm başlar, o da yerin altındadır” şeklinde konuştu. Karşımızdaki insan kim olursa olsun, gülümsememiz gerektiğini, gülümsemenin sadaka yerine geçtiğini belirtirken, “sadaka veren insan gönlü zengin bir insandır” dedi.

Erkan TaşErkan Taş