Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2017 16:47   Güncelleme : 22-10-2017 10:45

Hayvanları Koruma Gününde Kurtarma Operasyonu

Hayvanları Koruma Gününde Belediye Ekiplerinden Örnek Davranış!

Hayvanları Koruma Gününde Kurtarma Operasyonu
 Kanalizasyona düşen köpek yavrusu belediye ekiplerinin yoğun çabası sonucunda kurtarıldı.

İlçemiz Yeni Mahalle Şenlik Caddesi'nde atık su kanalına düşen ve Emin Uysal'a ait olduğu öğrenilen köpek yavrusu belediye ekiplerinin üç saatlik yoğun çabası sonucunda kurtarıldı.

Yeni Mahalle Şenlik Caddesi'nde atık su kanalından köpek sesi geldiğini duyan çocuklar durumu hemen belediye ekiplerine haber verdi.

Yavru Köpek için canla başla kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, bir süre sonra köpeğin yerini tespit etti. Kepçeyle kazı çalışması başlatarak atık su hattına ulaşan ekipler köpek yavrusunun daha ileri mesafede olduğunu belirterek çalışmaları o noktaya kaydırdı. Atık su kanalına bağlı bir diğer logar girişinden köpeğin sesini duyan ve kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler yoğun çaba sonucunda yavru köpeği kurtardı.

Kurtarma çalışmalarına Gerze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ve Belediyenin Veteriner Hekimi Ertan Kandemir, bizzat katılarak çalışmaları takip ettiler.

Başkan Yardımcısı Aydın, kurtarma çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada, ''Yoğun çaba sonrasında yavru köpeği atık su kanalından canlı olarak çıkarmayı başardık. Ekip arkadaşlarımız başarılı bir ekip çalışmasıyla yoğun çaba sarf ederek yavru köpeği kurtardı. Bugün aynı zamanda ne tesadüftür ki 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bugünün anlamına uygun önemli bir vazifeyi yerine getirerek bir canlının tekrar hayata dönmesine vesile olduk. Kurtarma çalışmasında yoğun çaba gösteren ekip arkadaşlarım teşekkür ediyorum'' dedi.

Kurtarma çalışmalarının sonunda köpeğin sahibi Emin Uysal'da, ekiplere teşekkür etti.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül