Güncel
Giriş Tarihi : 07-06-2017 16:20   Güncelleme : 07-06-2017 16:55

Haziran ayı belediye meclis toplantısı yapıldı

Haziran ayı belediye meclis toplantısında yangın evlerinin proje onayı, bina yıkım ücretleri, Geruze Otel'e yeni müdür görevlendirilmesi gibi bir çok konuda kararlar alınarak uygulamaya konuldu

Haziran ayı belediye meclis toplantısı yapıldı
 Gerze Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı.

Haziran ayı meclis toplantısında 5 gündem maddesinin yanı sıra 2'de ek gündem maddesi  görüşüldü.

Her ay hararetli tartışmalarla gündeme gelen meclis toplantıları bu defa son derece sakin ve ılımlı bir ortamda gerçekleşti.

Toplantının ilk gündem maddesinde görüşülen konu yangın evlerinin alt yapı adasının proje onayı konusunda oldu. Proje imar komisyonuna havale edilerek 8 Haziran perşembe günü saat 16:00'da belediye toplantı salonunda mimar ve müteahhitlerin katılacağı toplantıyla tekrar görüşülecek.

Bina Yıkımlarında İş Güvenliği Ücreti Alınacak

Gündemin ikinci maddesi ise Gerze Belediyesi ücret tarifesi listesinde yapılan değişikle ilgili oldu. Oy birliği ile alınan karara göre ''Bina Yıkım Bedeli'' kapsamında İş Güvenliği güvence bedeli olarak metrekare başına ücret 3 TL olarak belirlendi. Plan tadilatı bedelinin ise metrekare başına  0,75 TL olması kararlaştırıldı.

Görüşülen 3. madde de ise belediyenin hisseli gayrimenkullerinin satışına izin çıktı. Sonraki dördüncü madde de isimsiz cadde ve sokaklara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından isim verilmesi yönündeki talimatı gereğince ilçemizdeki isimsiz cadde ve sokaklara verilen isimler oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci madde de Gerze Belediye Spor Kulübünün maddi destek talebi görüşüldü. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kulübe 10 Bin TL maddi destek verilmesi yönünde talepte bulundu. Başkan Belovacıklı'nın teklifi oy birliği ile kabul edilerek Kulübe maddi destek kararı alındı.

Müdür Bahadır Sarısoy Oldu

Ek gündem maddelerinde ise park ismi değişikliği ve Geruze Otel'in işletmeciliğini yapan Gerze Limited Şirketine istifa eden Ayşegül Giginoğlu'nun yerine müdür tayin edilmesi konusunda oldu. Atatürk Mahallesinde yapılan bir parkın ismi Özgürlük parkı olarak değiştirildi. Şirketin müdürlük pozisyonuna ise bir yıllığına Bahadır Sarısoy getirildi. Bu karara Ak Partili meclis üyelerinden bir, CHP'li meclis üyelerinden iki kişi ret oyu kullandı.

Alınan kararlar ve görüşülen maddelerin ardından toplantı sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül