Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2016 17:22   Güncelleme : 11-01-2016 17:27

HDP çocukların hayallerini hendeğe gömüyor

Nazım Maviş, HDP ve Pkk’nın çocukları terör için nasıl istismar ettiğini yazdı

HDP çocukların hayallerini hendeğe gömüyor
 AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 10 Ocak 2015 Pazar günü Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan “HDP ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ HENDEĞE GÖMÜYOR” başlıklı makalesinde HDP ve PKK’nın çocukları terör için nasıl kullandığını örnekler ve rakamlar vererek anlattı.

Yayınlandığı gün geniş yankı uyandıran Maviş’in makalesi, internette çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Yazısının başında “HDP'nin sözcüleri, güvenlik güçlerinin kamu güvenliğini temin etmek amacıyla sürdürdüğü operasyonların, çocukların yaşamları ve gelişimleri üzerinde ürettiğini iddia ettikleri olumsuz etkileri gündeme taşıyarak, çocuklar üzerinden operasyonların meşruiyetini zayıflatmak istemektedirler.” diyen Nazım Maviş, gerçekler ortada olduğu halde Türkiye aleyhine bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Nazım Maviş’in Yeni Şafak’ta “HDP ÇOCUKLARIN HAYALLERİNİ HENDEĞE GÖMÜYOR” başlıklı makalesinden önemli bazı cümleler şöyle:

“ HDP insanlığın en masum varlığı çocukları gündeme taşıyarak, PKK terörünü çocukların masumiyetinin arkasına gizlemeye çalışmaktadır. Oysaki PKK'nın terör eylemlerinde çocukların, nasıl kaygısız ve umursamaz bir biçimde kullanıldığı ortadır.”

“Terör örgütü PKK, ulusal ve uluslararası kamuoyunu yanıltmak, güvenlik güçlerinin sivilleri ve çocukları hedef aldığı algısını oluşturmak amacıyla şehir eylemlerinde 18 yaş altı çocuk ve gençleri ön saflarda kullanmaktadır.”

“Bu yıl 14 Ağustos'a kadar da 12 yaşında 5, 13 yaşında 25, 14 yaşında 57, 15 yaşında 166, 16 yaşında 224, 17 yaşında 452, toplamda 929 çocuk için yakınları tarafından “çocuğumuzu terör örgütü PKK kaçırdı” şeklinde güvenlik güçlerine başvuru yapılmıştır.”

“Ulusal ve uluslararası raporlar ve makalelerden derlenen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 1 Haziran 2010'da yayımladığı açıklamada, PKK saflarında çocuk savaşçıların yer aldığı yönünde çıkan haberlerden duydukları endişeyi belirtmiştir.”

“Çocukları dağa götürülen aileler aylarca Diyarbakır›da eylem yaptı. Çocuklarının geri gönderilmesini istediler. HDP'li belediyelerin personeli tarafından kovuldular, tehdit edildiler. HDP'liler bu acılı anaların seslerini hiç duymadı.”

Yazının tamamına şu linkten ulaşılabilir.

www.yenisafak.com/hayat/hdp-cocuklarin-hayallerini-hendege-gomuyor-2386090

Seda ŞengülSeda Şengül