Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2018 21:56   Güncelleme : 14-05-2018 13:48

Hıdrellez ve Güreş Etkinliklerine Yoğun İlgi

İlçemiz Yakadibi köyünde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdrellez ve Güreş etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşti.

Hıdrellez ve Güreş Etkinliklerine Yoğun İlgi

Yakadibi Köyü Muhtarı Cemalettin Topal ve önderliğinde gerçekleştirilen şenliklere Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçemiz Mal Müdürü Mehmet Boydak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jan. Ast. Subay Kıd. Bşçvş Nevzat Oğuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Leyla Tuna, Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek,  İyi Parti Gerze İlçe Başkanı Cemal Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma, Necmettin Çakır, Muhtarlarımız ile çok sayıda vatandaşımız iştirak etti.

İstiklal Marşını okuyacak bir öğretmenin bulunamaması üzerine Emekli Öğretmen olan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu, ardından yapılan dua ile karakucak güreşleri başlamış oldu.

Yakadibi Köyü Muhtarı ve Ağasından Teşekkür

Yakadibi köyü muhtarı Cemalettin Topal, yapılan güreşlerin düzenlenmesi, şenliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek Hıdrellez ve Güreş etkinliklerine katılan güreşçilere, hakemlere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarken, Yakadibi Köyü Güreş Ağası Yalçın Arıcı ise “Biz, hemşeriler olarak memleketimizin kalkınmasına el birliğiyle destek vermemiz gerekir” dedi.

Vali ve Milletvekilinden Birlik Beraberlik Mesajı

Sinop Valimiz Hasan İpek Bey ise katılmış olduğu Yakadibi Köyü şenliklerinde organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ederek “Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyetimi dile getiriyorum. Hepinizin Hıdrellezini tebrik ediyorum” dedi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ise konuşmasında “Birlik ve beraberlik mesajı verdikten sonra 13 Mayıs Anneler gününü kutladı ve güreşçilerimize başarılar” diledi

Güreşte Baş Pehlivanlığı Ramazan Üngör Aldı

“Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda pehlivanın katıldığı karakucak güreşleri oldukça çekişmeli geçerken yaklaşık 176 sporcunun katıldığı güreşlerde Esnaf Odası Başkanımız Cemal Altunel’in güreşçisi Sivaslı Ramazan Üngör başpehlivanlığı alırken, Yalçın Sözen ikinci oldu. Başaltında ise Batuhan Demirci birinci olurken, Namık korkmaz ise ikinci oldu.

Etkinliklere katılan konuklara Keşkek ikramında bulunuldu

hakan akbaşhakan akbaş