Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2018 16:54   Güncelleme : 19-12-2018 18:42

Hobini sanata dönüştür

Hobi evleri, el sanatları ile uğraşıyı severlere kapılarını açmaya hazırlanıyor

Hobini sanata dönüştür

El Sanatları Atölyesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Dağınık olarak farklı alanlarda faaliyetlerini sürdüren atölyeler inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla tek bir çatı altında toplanacak.

Gerze Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan ve yeni adresine taşınmak için gün sayan atölyelerde vatandaşlar bir süre kurs gördükten sonra kendi emeklerini sanata dönüştürüyorlar.

Atatürk Mahallesi’nde, inşaatı devam eden “El Sanatları Atölyesi” (Hobi Evleri)’nde devam eden çalışmaları Atatürk Mahallesi Muhtar Rıza Öztürk ile birlikte yerinde inceleyen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, el sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasında önem arz eden bu çalışmaların Gerze’de ki en güzel projelerden biri olduğunu söyledi.

Başkan Belovacıklı açıklamasının devamında; “İçerisinde barındırdığı alanlar kişilerin yeteneklerine göre ahşap oyuncak yapımı, demir dövmeciliği, porselen ve ahşap boyama vb. el sanatlarının buluştuğu ortak mekan olacak. Proje için yaklaşık 400 m2 genişlikte bir alan tahsis edilerek 2018 yılı başlarında yapımına başlandı. İnşallah kısa bir süre zarfında peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla açmayı düşünüyoruz” dedi.

 


.

AdminAdmin