Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2017 10:04   Güncelleme : 06-10-2017 10:39

Hülya Şensoy: “Mutlu Olabilmek İçin Sigaraya İhtiyacımız Yok“

Eğitmen Hülya Şensoy tarafından “Zihinsel Sigarayı Bırakma Programlaması (Neuro Anti Smoking Programming) Tanıtım Semineri” düzenlendi. Programda, sigarayı bırakmanın zihinsel bir süreç olduğuna ve iradenin bu konuda güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı

Hülya Şensoy: “Mutlu Olabilmek İçin Sigaraya İhtiyacımız Yok“

Gerze Belediyesi Konservatuarı’nda Eğitmen Hülya Şensoy tarafından “Zihinsel Sigarayı Bırakma Programlaması (Neuro Anti Smoking Programming) Tanıtım Semineri” düzenlendi. Programda, sigarayı bırakmanın zihinsel bir süreç olduğuna ve iradenin bu konuda güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

DTÖ (Deneyimsel Tasarım Öğretisi) Stratejisti ve Eğitmeni olan Gerzeli Hülya Şensoy, memleketinde sigarayı bırakmayla ilgili bir seminer verdi. Asıl eğitime katılmadan önce, katılmak isteyen kişileri bilgilendirici mahiyette olan seminerde, sigarayı bırakırken nasıl bir sürecin içinde olunduğu anlatıldı.

 

“Mutlu olabilmek için sigaraya ihtiyacımız yok”

Seminerde konuşan Şensoy, sigaraya farklı anlamlar yüklediğimizi ve neden içtiğimizin farkında olmadığımızı belirtti. İnsanların sigara içmeden önceki hayatlarını beyinlerden çıkardıklarını ifade eden Şensoy, “oysaki sigaradan önce de stresle başa çıkabiliyorduk. İnsanın bundan sonraki hayatında da stresle başa çıkabilmesi ve mutlu olabilmesi için sigaraya ihtiyacı yok” şeklinde konuştu.

 

Beyin siliyor

Beynin üç filtresinden birinin “silme” olduğundan bahseden eğitmen, zihnin hem sigaradan önceki yaşamı hem de sigaranın gelecekte bize yaşatabileceği sağlık sorunlarını beynimizden sildiğini söyledi. Sigaranın zihinsel bir süreç olduğuna vurgu yapan Şensoy, “sizi içmeniz için kimse zorlamadı. İradenizle başladınız” dedi.

 


“İnsanın sigarayı bırakmakla ilgili problemi yok”

Nikotinin bir hafta içerisinde idrar ve terle vücuttan atıldığını sözlerine ekleyen Şensoy, “önemli olan bu bağımlılığı zihnimizden atabilmek. Sigarayı bırakmadan önce de iradenizi kuvvetlendirmeniz lazım” diye ifade etti.

 

İki sigara arasında zaten sigarayı bıraktığımıza dikkat çeken Şensoy, “insanın bırakmakla ilgili bir problemi yok. Başlamamakla ilgili problemi var” şeklinde konuştu. Sigara içmediğini, ama bırakanların hangi yöntemlerle bıraktığını bildiğini söyleyen Şensoy,  “hayatın her alanında bir yöntem vardır. Yöntemini bildiğiniz sürece de hedefe en hızlı şekilde ilerlersiniz” dedi.

 


Asıl niyeti özgürleştirmek

Şensoy, asıl niyetinin özgürleştirmek olduğunu, bıraktırmak olmadığını vurguladı. “Ama önce bağımlılığınızı kabul edin” dedi.

 

Gerze’de “Sigaradan Özgürleştirme Semineri” vermeyi planladığını belirten Şensoy, seminere katılmak isteyenlerin +90 542 311 8881’den kendisine ulaşabileceklerini söyledi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş