Güncel
Giriş Tarihi : 07-11-2017 14:56   Güncelleme : 08-11-2017 10:23

İdemli'de Oturakları Yaktılar, Muslukları Kırdılar

Yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilen İdemli Piknik Alanı kullanılamaz hale geldi. Yiyecek paketleri ve içki şişelerinin her yeri kapladığı İdemli’deki oturaklar da kendini bilmez kişilerce sökülerek yakıldı; muslukları kırıldı.

İdemli'de Oturakları Yaktılar, Muslukları Kırdılar

Yaz aylarında gerek ilçe sakinlerinin gerekse de Gerze dışından gelen tatilciler tarafından sıklıkla ziyaret edilen İdemli Piknik Alanı kullanılamaz hale geldi. Yiyecek paketleri ve içki şişelerinin her yeri kapladığı İdemli’deki oturaklar da kendini bilmez kişilerce sökülerek yakıldı; muslukları kırıldı.

Karadeniz’in eşsiz cennetlerinden biri olan ilçemizi daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için, Gerze'nin Sesi Gazetesi olarak toplumsal duyarlılığın bir örneği olarak sorunları elimizden geldiğince dile getirmeye çalışıyoruz. Bu sefer de İdemli Mesire Alanı’ndan gelen görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz. Yürek burkan, iç karartan bu görüntüleri gördükçe “güzel memleketim ne hale geldi?” demekten de kendimizi geri alamıyoruz.

Oturakları önce kırdılar, sonra da yaktılar

Gerze’de yaşayan insanların hem piknik yapabileceği hem de denize girebileceği kısıtlı olanlardan biri olan İdemli, ne yazık ki kullanılamaz bir hale geldi. Gündüz vakitlerinde ailelerin gelerek piknik yaptığı, ailecek eğlendiği piknik alanı, sorumsuz kişilerce tahrip edildi. Oturmak için konulan tahta oturaklar ve masalar yerlerinden sökülerek birer ısınma aracı haline getirildi. Doğaya ve insanların dinlenme özgürlüğüne karşı yapılan bu saygısızlığı gizleme çabasında bulunmayan sorumsuz kişiler, yaktıkları tahtaları da orada öylece bıraktılar.

Çeşmeyi de kırdılar

İnsanların piknik alanındaki su ihtiyacını karşılayan çeşmeler de, yine kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Üst tarafında bulunan su açma yeri, kaba kuvvet uygulanarak kırılıp çeşmenin musluk kısmına kadar indirilmiş. Bilerek ve kasten yapılan bu hareketle ne amaçlandığı bilinmezken, bunu yapan kişilerin tamamen doğaya ve yaşadığımız doğal ortama karşı bir tutum içinde olduğunu söyleyebiliriz.

Koruma altına alınmalı

Sınırlı sayıda denize girecek noktası olan Gerze, bu noktaların da korunması için harekete geçmelidir. İnsanların dinlenebileceği nadir yerlerden biri konumundaki İdemli’de meydana gelen bu tahribat, yarın öbür gün Hurmadibi, Çayvaaltı, Bedre ve Dereyeri gibi denize girme alanlarımıza da yapılabilir.

Erkan TaşErkan Taş