Güncel
Giriş Tarihi : 23-01-2019 16:52   Güncelleme : 23-01-2019 17:12

İdris Muhtar seçimlere hazır

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk, “Muhtarlık görevi kutsal bir görevdir. Kutsallığını yaptığı ve yapacağı hizmetlerden alır”

İdris Muhtar seçimlere hazır

İlçemiz 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk, azalarıyla bir araya gelerek önümüzdeki dönem için yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritasını belirledi.

Öztürk, ekibi ile birlikte seçim sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunurken, mahallenin eksikliklerinin giderilmesi ve yapılması gerekenler hususunda tespitler yaptı.

İki dönem boyunca yaptığı muhtarlık görevi süresinde 19 Mayıs Mahallesi sakinlerinin desteğini hep yanında gördüğünü söyleyen Öztürk, “Halkımızın teveccühünü hep yanımızda görmenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bizleri bu günleri bahşeden Allah’ımıza şükür ediyor, mahalle halkımın gencine, yaşlısına, kadınına, erkeğine ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. Muhtarlık görevi kutsal bir görevdir. Kutsallığını yaptığı ve yapacağı hizmetlerden alır. Muhtaç ve dertlilerin derdini kendisine dert edinenden alır. Karnı aç gezenlerin çaresi olmaktan alır” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Mahallesi ikinci büyük mahalle

Öztürk, konuşmasının devamında “Velhasıl muhtarlık sükse yapılacak yer değil. Hizmetkar olacak devletin halka değen, şefkatli eli, gözü kulağıdır. Muhtar, kutsal bir görevi ifade eder. Mahallemiz ilçemizin ikinci büyük ve gelişen mahallesi olması hasebiyle ihtiyaçlar daima farklı farklı şekillerde önümüze gelmektedir. 19 Mayıs Mahallesi 3650 nüfus ve 3000 seçmene sahiptir. 2014 yerel seçimlerinden sonra farklı zamanlarda halkımızla mahallemizin geleceği ile ilgili toplantılar düzenleyip sorunlarımızın çözümü için her fırsatta birlikte olduk. Modern ve yaşanılabilir bir mahalle halkımıza yakışanı yapmak için belediyemiz ve ilgili birimlerimizle ilişkilerimizi en üst seviyede tuttuk çok mutluyuz” dedi.

“Mahallemizin %70’i doğalgaza kavuştu”
Kısa süre sonra tamamen doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını söyleyen Öztürk, “Mahallemizin cadde ve sokaklarının %80’ine kilit taş döşenirken, yaklaşık %70 mahalle sakinimiz de doğalgaza kavuştu. Kalan %30’luk dilim için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede bu kısım da programa alınarak tamamen doğalgaz kullanımına geçeceğiz” şeklinde konuştu.

5 dönümlük alana gençlik ve spor alanı
“Mahallemiz Yaban Gülü Sokak’ta bulunan çamlık alanı, halka açık halk ve piknik alanı olarak tanzim ettirilmiş olup, yine halkımızın isteği muhtarlığımızın girişimi ile belediyemizin desteğiyle 5 dönümlük alana çocuklarımız, gençlerimiz ve en önemlisi de mahalle sakinlerimizin ortaklaşa kullanabileceği gençlik ve spor alanı, yapılacak. Bir dönümlük alan ise mahallemizin olmazsa olmazı cami yeri olarak tahsis edildi. Emeği geçen belediye başkanımıza ve bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” diyen Öztürk, önümüzdeki dönemde mahalle de yapılacak projelerle ilgili bilgi paylaştı.

Öztürk, son olarak; “Diyorum ki daha yapılacak çok işimiz var halkımızın güvenine şimdiden teşekkür ediyor, Muhtar adayı olarak beni ve ekibimi sizlerin takdirine bırakıyor, sizleri de Allah’a emanet ediyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.

19 Mayıs Mahallesi İdris Öztürk, yaptığı açıklamanın ardından azaları; Nimet Öztürk, Ayşe Güleryüz, İsmail Yılmaz, Nuray Kara, Mustafa Horoz, Serkan Aksoy, Mesut Bartınlı ile birlikte toplu fotoğraf verdi. Diğer bir aza olan Yaşar Görgeç’in, şehir dışında olduğu için katılamadığı bilgisini de ayrıca paylaştı.

Seda ŞengülSeda Şengül