Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2020 14:09   Güncelleme : 15-07-2020 14:13

İl Başkanı Uğur Giresun'dan 15 Temmuz Mesajı

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıldönümü ve "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı

İl Başkanı Uğur Giresun'dan 15 Temmuz Mesajı

Giresun mesajında; “15 Temmuz gecesinin Türk Milletinin canı pahasına tüm dünyaya verdiği bir demokrasi dersi olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Başkan Giresun, milli şuur ve birliğin dimdik ayakta olduğu yerde ne içerden ne de dışarıdan hiçbir düşmanın hain emellerine ulaşamayacağını belirtti.


Giresun mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve kararlı çağrısıyla; meydanlara çıkarak topyekun bir istiklal mücadelesi başlatan milletimiz, üstün cesareti, yüce feraseti ve kahramanlığıyla hain darbe girişimini püskürterek demokrasi tarihimizde eşine zor rastlanır bir direnişe imza atmıştır.

4 yıl önce 15 Temmuz gecesinde yaşananlar, tarihimizin sayfalarında, milletimizin vatanı ve devletinin bölünmez bütünlüğü için neleri göze alabileceğini, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkışını yazan 'bir kahramanlık destanı' olarak yerini almıştır. Milletimiz, yıllarca hak ve menfaatlerine gözünü diken, bununla kalmayıp vatanımızın ve devletimizin istikbaline kastederek haince bir darbeye kalkışan FETÖ'ye canı pahasına dersini vermiştir.

Milletimizin dik duruşu ve devletimize bağlı kahraman kolluk güçlerimiz sayesinde bir gecede bastırılan bu darbe teşebbüsünün sonucunda, çoğunluğu sivil vatandaşımız olmak üzere 252 vatandaşımız şehit olmuş ve 2 binin üzerinde vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Kurulduğu günden itibaren daima büyüyen gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasındaki müstesna yerini alan ülkemiz, 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir. Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır. Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yönetilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir.

Milletimiz terörde, darbede, işgal durumunda her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.”

AdminAdmin