Güncel
Giriş Tarihi : 24-09-2018 10:38   Güncelleme : 24-09-2018 11:43

İl Müftüsü Son Noktayı Koydu

Eymür Köyüne yapılacak olan minare ile ilgili yaşanan karışıklığa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik son noktayı koydu.

İl Müftüsü Son Noktayı Koydu

Eymür Köyü Derneği üyeleri, köylerinde bulunan camilerine minare yapmak için kolları sıvadı. Fakat minarenin yapılacağı yer konusunda anlaşmazlığa düşüldü. Bir grup minarenin caminin sağına yapılmasını, diğer bir grup ise soluna yapılmasını istedi. Farklı fikir beyanları giderek tartışmaya dönüştü ve minarenin nereye yapılacağı konusu yılan hikayesine döndü. Çözüm yolu olarak oylama yapıldı, ancak bu da kabul görmedi. Daha sonra kapı kapı dolaşılarak imza toplandı fakat yine de sorun çözülmedi.

Bir türlü çözüm yolu bulamayan her iki grupta Sinop İl Müftülüğünün yolunu tuttu. Her iki grupta minarenin yapılmasını istedikleri yerleri söyleyerek gerekçelerini savundu.  Daha sonra da İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in verdiği karara uyacaklarını belirterek, İl Müftüsünü köylerine davet ettiler.

Geçtiğimiz cuma günü Eymür köyüne giden İl Müftüsü, cuma namazı öncesi köy camisinde istişarenin ve meşveretin Müslümanların birliği için ne denli önemli olduğunu anlatan bir vaaz verdi.

Daha sonra köyün konumuna, caminin şekline ve dışarıdan görünecek cami mimarisine yakışacak şekilde iki tarafın da razı olacağı bir karar verildi. Karar herkes tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Köy muhtarı "Hocam bizi bir sıkıntıdan kurtardın" diyerek teşekkür etti.

Seda ŞengülSeda Şengül