Güncel
Giriş Tarihi : 13-01-2017 16:41   Güncelleme : 14-01-2017 15:53

İlçe Başkanı İlknur Kara; ''Kadın Doğum Kadrosu Neden Kapatıldı?''

CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, ''İlçemiz Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kadrosunun, nüfusun çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturmasına rağmen neden kapatıldığını yetkililere sormak istiyoruz''

İlçe Başkanı İlknur Kara; ''Kadın Doğum Kadrosu Neden Kapatıldı?''

Gerze Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kadrosunun kapatılmasının ardından CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında yetkililere seslenerek; ''Kadın ve doğum sayısında artış olmasına rağmen bu kadroların neden kapatıldığını bilmek ve yetkililere sormak istiyoruz'' dedi.


İlçe Başkanı İlknur Kara'nın yaptığı açıklama şöyle;
''İlçemizde hepimizin bildiği gibi 30 yataklı bir tek hastane bulunmakta olup, köy, kent ve dışarıdan ilçemize gelen insanlarla birlikte geniş bir kitleye sağlık hizmeti vermektedir. Nüfusun dörtte üç çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu bilinen bir gerçektir. Durum böyle iken hastanemizin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları kadrosunun kapatıldığı, kapalı olan kadrolara da doktor atamasının yapılamayacağını bilmekteyiz. Kadın ve doğum sayısında artış olmasına rağmen bu kadroların neden kapatıldığını bilmek ve yetkililere sormak istiyoruz'' dedi.

Kara açıklamasının devamında, ''Halkın birçoğu asgari ücretli yada daha az maaşla geçinmeye çalışırken başka hastanelerde tedavi görmek maddi ve manevi zaman kaybını artırıp, tedaviyi geciktirmektedir. Bu bağlamda tüm yetkilileri göreve davet ederken tüm Gerze Halkını konuya sahip çıkmaya çağırır, konunun takipçisi olacağımızı kamu oyuna duyururuz'' ifadesinde bulundu.

Personel Dağılım Cetveline aşağıdaki adresten ulaşılabilir
personel.saglik.gov.tr/turkiye-kamu-hastaneleri-kurumu-tasra-id4023-4022.html

Seda ŞengülSeda Şengül