Güncel
Giriş Tarihi : 14-08-2012 00:51   Güncelleme : 14-08-2012 00:51

İlçe Müftümüzden Kadir Gecesi Mesajı

İlçe Müftüsü Ömer Yay'ın Kadir Gecesi Mesajı

İlçe Müftümüzden Kadir Gecesi Mesajı

Yeniden Ayla-Hilalin doğuş müjdesiyle üzerimize nûranî bir atmosfer meydana getiren “Evveli Rahmet, ortası Mağfiret, sonu da Cehennem azabından Kurtuluş” olan, Mü’minleri Manevî olarak arındıran ve yücelten Rahmet iklimi olan Mübarek Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz.

14Ağustos Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece Kadir Gecesidir.Geceyi idrak etmek için Gerze Müftülüğümüze bağlı Merkez Yeni Caminde Mevlid ve İlahi ekibimiz tarafından Mevlidi Şerif okunacaktır. Kur’an-ı Kerimde Kadir Suresinde “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir gecesi, insanlık için kurtuluş vesilesi ve rehberi olan, Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, huzurun ve barışın bütün dünyayı ihata ettiği, duaların ve tövbelerin kabul olunduğu mübarek bir gecedir.

Mükâfatların, sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, kendi benliğimize sahip çıkarak, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve onlar için af dileyerek Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenilenme, birbirlerimizle aramızdaki sevgi ve muhabbetin hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Küskünlüklerin, dargınlıkların, kırgınlıkların yok olup muhabbetlerin, kucaklanmaların, hal hatır sormaların ve gönülden sevmelerin başlangıcına start vermenin zamanıdır.

Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilerek, her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşama hedefinde olmalıyız. Başta Arakan ve Myanmar’daki kardeşlerimiz olmak üzere fakir ve fukarayı, garip ve gurabayı unutmamalıyız. Her mü’min iman sahibidir, her iman sahibi de imkân sahibidir.

Hiçbir şeyimiz yoksa dualarımız da mı yok? diye düşünmeliyiz. Böylece bol bol dua etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Yüce Mevlâmız’dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını niyaz ediyorum.

AdminAdmin