Güncel
Giriş Tarihi : 16-06-2012 01:34   Güncelleme : 16-06-2012 01:34

İlçe Müftümüzün, Miraç Kandili Mesajı

İlçe Müftülüğünden Miraç Kandili Programı

İlçe Müftümüzün, Miraç Kandili Mesajı

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ in Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi Yüce Mevlanın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuk olan İsra ve Miraç; Berat Gecesinin, Ramazan Ayının ve Kadir Gecesinin müjdecisidir.

Miraç, başta Efendimiz aleyhisselat-ü vesselam olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesile ile yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Bu duygularla, 16 Haziran 2012 cumartesi gününü pazara bağlayan gecede İlçe Müftülüğümüz tarafından Merkez Yeni Camiinde akşam namazı ile yatsı namazı arası düzenlediğimiz Mevlit Programına tüm halkımızı davet ederken, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin aziz milletimizin, Alem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

AdminAdmin