Güncel
Giriş Tarihi : 14-10-2016 18:56   Güncelleme : 14-10-2016 19:39

İlçemizdeki Yeni Yapılan Okullara Ziyaret

Sinop Valisi Hasan İpek ve Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yapımı tamamlanarak 2016-2017 sezonunda eğitim öğretime başlayan okullara ziyarette bulundu

İlçemizdeki Yeni Yapılan Okullara Ziyaret
 Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün açılışını yapmak üzere Gerze’ye gelen Vali Hasan İpek ve Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş 2016-2017 eğitim öğretim sezonuna yeni binasında başlayan Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile yapımı tamamlanarak kapılarını öğrencilere açan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

İlk olarak Haşim ve Zehra Tarı Ortaokuluna giden Vali İpek ve Milletvekili Maviş, okul öğretmenleriyle tanıştıktan sonra bir süre sohbet etti. Ardından kısa bir konuşma yapan Vali Hasan İpek ‘’Mülki İdari Amirlikte 32. Yılımı geride bırakıyorum. Eskiden yeni yapılan okullarımızın açılışını yapar kurdele keserdik. Artık yatırımlar o kadar büyüdü ki açılış yapma gereği duymuyoruz. Milli Eğitim Müdürümüzden aldığımız bilgiye göre öğretmen açığımızın olmadığını öğrendim. Yeni binamızın hayırlı uğurlu olmasını, vatanını, milletini, bayrağını seven ve başarılı, ülkenin geleceğine ışık tutacak nesiller yetişmesini temenni ediyorum’’ dedi.

Milletvekili Nazım Maviş ise ‘’Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olduğumuz için Sinop'umuzun eğitim yatırımlarıyla yakından ilgilenme fırsatı buluyoruz. 2016 yılı Sinop'a yapılan eğitim yatırımları sebebiyle ayrıcalıklı bir ilimiz. Sinop genelinde eğitime yaklaşık 53 Milyon TL yatırım yapılmış oldu. 2017 yatırım planları içerisinde eğitim standardı yüksek yatırımlar kazandıracağımızı ümit ediyorum. Eğitim sadece fiziksel imkanların iyileştirilmesiyle biten bir süreç değil. İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ilçe müdürlerimizle geçtiğimiz günlerde 4-5 saatlik toplantı yaptık. TEOG, YGS ve LYS Sınavlarının Sinop genelindeki başarısı, derslik başına düşen öğrenci sayılarımızı ele aldık. Sinop derslik başına düşen öğrenci sayısı itibariyle şanslı bir ilimiz ama daha güzel, spesifik yatırımların kazandırılması lazım. Herkesin hayatında bir öğretmenin izi vardır. Benim de hayatımda izi olan, hayırla andığım, gördüğümde eline sarıldığım öğretmenlerim var. Aradan yıllar geçse de bir çok insanın ismini unutmamıza rağmen onların ismini unutmayız. Buradaki bütün öğretmenlerimizin de her bir çocuğumuzun kalbinde, zihninde iz bırakacağından şüphem yok. Onun için yaptığınız iş sıradan bir iş değil. Bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum'' dedi.

Ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma yaparak ''Bende 25 yıl Milli Eğitime hizmet etmiş eski bir öğretmenim. Gerze eğitim seviyesi yüksek bir ilçemiz. Her evden üniversiteli veya üniversite bitirmiş bir kişi çıkar. Ülkenin geleceği eğitimli gençlerin elinde. Bütün okullarımıza belediye imkanları dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her Ekim ayında öğrencilerimiz için burs toplamak üzere İstanbul'a iş adamlarımızla görüşmeye gidiyorum. Bu sene de 62 öğrencimize burs imkanı sağladık. İnşallah yapılan yatırımlarla daha çağdaş eğitim şartlarına kavuşacağız'' dedi.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencilerinin yazdıkları ''Güneşten Satırlar'' ve ''Cumartesi Senfonisi'' isimli kitapların Vali Hasan İpek, Milletvekili Nazım Maviş ve misafirlere hediye edilmesinin ardından protokol okuldan ayrıldı.

Daha sonra İlçemizde yapımı tamamlanarak 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda kapılarını öğrencilere açan Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulunu ziyaret eden Vali Hasan İpek ve Milletvekili Nazım Maviş, burada da bir süre öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettikten sonra Okul Müdürü Mehmet Abanoz'dan okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldılar. Vali İpek, Milletvekili Maviş ve protokol üyeleri okul önünde öğretmenler ile çekilen toplu hatıra fotoğrafı ardından Gerze programlarını sonlandırarak ilçemizden ayrıldılar.

Seda ŞengülSeda Şengül