Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2019 11:04   Güncelleme : 01-03-2019 11:37

İlkel şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor

Yıllardır tek göz odada elektrik, suyu olmadan yaşamaya çalışıyor

İlkel şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor

Köyde kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede yaşamını sürdürmeye çalışan 60 yaşındaki Ali Kaptan, tuvaleti, banyosu ve mutfağı olmayan tek göz odada yıllardır hayatını idame ettiriyor.

Elektrik ve suyu da olmayan Kaptan, akşamları gaz lambası ile odasını aydınlatıyor. 2019 Türkiye’sinde ilkel şartlarda hayatını idame ettirmeye çalışan Ali Kaptan, devletin verdiği 500 TL’lik fakirlik aylığı ile ay sonunu getirmeye çalışıyor.

Küçük odasına ısınmak için soba kuran ve bu barakada yıllardır kendi kendine yetmeye çalışan Kaptan, barınabileceği, temel ihtiyaçlarını giderebileceği daha düzgün bir yaşam alanı oluşturulması için yardım talep ediyor.

Bugüne kadar hiç evlenmeyen ve hayatta kimsesi kalmayan Ali Kaptan, son olarak annesiyle birlikte yaşıyordu. Annesinin vefatıyla tek başına kalan Kaptan, Gerze’ye bağlı Çakallı Köyü, Karanlık Mahallesinde uzun yıllardır tek başına yaşıyor.

Köydeki komşularının ara sıra akşamları yemek verdiğini söyleyen Kaptan, şunları söyledi; “Tek başıma yıllardır kendi yaptığım kulübemde yaşıyorum. Arada köyden ilçe merkezine gidiyorum. Çoğu zaman yürüyorum bazen arabasına alan oluyor sağ olsunlar. Yaptığım barakamı biraz daha güzelleştirmek, tuvalet ve mutfak gibi bölümleri eklemek istiyorum ama maddi durumum el vermiyor. Elektrik ve suyum yok. Devletimizden yardım istiyorum” dedi.

Gerze Kaymakamlığının konuyla alakalı çalışma başlattığı ayrıca öğrenildi.

   

Seda ŞengülSeda Şengül