Güncel
Giriş Tarihi : 21-02-2015 09:25   Güncelleme : 21-02-2015 08:27

İmzalar Atıldı

600 m² Dubleksini Kütüphaneye Bağışlayan Emekli Öğretmen Münevver Arslan "Tek Hayalinin Gençlerin Daha İyi Eğitim Alabilmesi Olduğunu" Kaydetti

İmzalar Atıldı
 Gerzeli emekli öğretmen Münevver Arslan kütüphane yapılması için 600 m2 arsa üzerine kurulu dubleksini Gerze Atatürk Halk Kütüphanesine bağışlamasının ardından binanın devir teslimi ile ilgili olarak Sinop Valiliğinde karşılıklı protokol imzaları atıldı.

Gerzeli Emekli Öğretmen olan Münevver Arslan 600 m2 arsa üzerine kurulu dubleksini kütüphane yapılması için bağışlamış fakat bu binanın sadece kütüphane binası olarak kullanılması ve kütüphaneye kendi isminin verilmesi konusunda istekte bulunmuştu.

Arslan'ın bağışının ardında Sinop Valiliğinde Vali Yavuz Selim Köşger, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Gerze Atatürk Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş'ın katıldığı resmi protokol ve ileri sürülen şartlar kabul edilerek bağış resmen gerçekleştirildi.

Vali Köşger konuşmasında Emekli Öğretmen Münevver Arslan'a teşekkür ederek, eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, bu büyük bağışından dolayı Münevver Arslan'a minnettar olduklarını kaydetti.

Emekli öğretmen Münevver Arslan ise babasının olmadığını yetim büyüdüğünü ve devlet tarafından burslu okutulduğunu anlattı. Arslan konuşmasında,” Gerze’ye yakışır bir hizmet binasını yapılacağına inanıyorum. Ben emekli bir öğretmenim. Yapılacak kütüphaneden, bu hizmetten çocuklarımızın istifade etmesi bana yeter. “ dedi.

hakan akbaşhakan akbaş