Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2017 15:35   Güncelleme : 01-03-2017 15:37

İsmail Mızraklı, İlçemiz Okullarına “Gerze'm“i Hediye Etti

“Gerze’m” kitabının yazarı İsmail Mızraklı, ilçemizdeki okul ve kütüphanelere kitaplarından bağışladı

İsmail Mızraklı, İlçemiz Okullarına “Gerze'm“i Hediye Etti

“Gerze’m” kitabının yazarı İsmail Mızraklı, ilçemizdeki okul ve kütüphanelere kitaplarından bağışladı.

 

1956 yılında meydana gelen Gerze Yangını’nda, ilçemizin neredeyse tamamı yanmış ve o tarihten sonra, dönemin hükümeti tarafından yeniden inşa edilmişti. 1930’lu ve 40’lı yıllardan başlayarak yangın sonrası döneme kadar birçok fotoğrafı arşivin tozlu sayfalarından çıkartarak önümüze sunan Mızraklı, ilçemizin eski yaşamını da gözler önüne seriyor.

 

Geleceğe geçmişi anlatan bağış

Güncellenmiş 2. baskısıyla, daha kapsamlı ve düzenli bir hale kavuşan “Gerze’m” kitabının yazarı Mızraklı, geleceğe bir not bırakabilmek adına, şimdi de kitabını ilçemizdeki okul ve kütüphanelere bağışladı. Toplamda 32 kitabı 16 eğitim kurumuna dağıtacak olan Mızraklı, bu kitapları Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’e verdi.

 

“O dönemdeki evler yok olmaya başladı”

Yapılan bağıştan son derece memnun olduğunun altını çizen İlçe Kaymakamı Bayraktar, ilçemiz eğitim kurumlarına bağışlanmak üzere Mızraklı’dan bağış talebinde bulunduklarını belirtti. “Kendisi de bu talebimiz karşısında bizi kırmadı” diyen Bayraktar, “Gerze Yangını’ndan sonra yapılan yangın evleri bugün yavaş yavaş yok olmaya başladı” şeklinde konuştu.

 

Yeni neslin, yıllar geçtikçe eskiyi unuttuğunu vurgulayan ilçemiz kaymakamı, “bu kitap, kütüphanelerde gençlerimizin ellerine geçtikçe, o günlerde ne olduğunu anlasın, neler yaşandığını görsün, geçmişi unutmasın diye böyle bir talepte bulunduk” dedi.

 

Gerze Kaymakamı Bayraktar’ın makamında gerçekleştirilen kitap bağışına, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan ve Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan da katıldı.


Kaynak: Gerze'nin Sesi
Haber: Kaan TÖNGELCİ



Erkan TaşErkan Taş