Güncel
Giriş Tarihi : 06-03-2019 16:23   Güncelleme : 06-03-2019 16:26

İstanbul’da büyük miting yapacaklar

Emeklilikte yaşa takılan Sinoplular, İstanbul’da yapılacak büyük mitinge katılmaya hazırlanıyorlar

İstanbul’da büyük miting yapacaklar

Emeklilikte yaşa takılanlar, seslerini Mart ayı içinde İstanbul'da düzenlenecek geniş katılımlı bir mitingle duyurmaya hazırlanıyor. Mitinge Sinop'tan da yoğun katılım olması bekleniyor. EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Sinop Başkanı Coşkun Şeker yaptığı açıklamada, mitinge yoğun bir katılım sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 

İSTANBUL'DA 1 MİLYON HEDEFİYLE TOPLANIYORUZ
İl Başkanı Şeker: "Biz bu kapıyı zorlayacağız. Bir çıkış yolu istiyoruz. Sinop'taki siyasi partilerden randevu alıp kendilerine derdimizi anlatmak istiyoruz. Medya çok ciddi destek veriyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ve yakınları olan seçmenler çok bilinçli ve bu bizi umutlandırıyor. Bakın Ankara'da 280 bin insan topladık. Bu, başkanımız Gönül Boran Özüpak hanımefendinin büyük gayretiyle oldu. Başta ben ve il temsilcilerimiz de çok gayret ettik. Şimdi İstanbul'da 1 milyon hedefiyle toplanacağız. Bizler yasaların geriye dönük işletilmesiyle hakları elinden alınan mağdurlarız. Sinop olarak en yoğun katılımı sağlamayı düşünüyoruz. Mitingin yanı sıra Sinop'ta da faaliyetlerimiz sürüyor. Her ilçede temsilcilikler olacak ve buralarda toplantılar gerçekleştireceğiz. EYT sorunu çözülene kadar umutsuzluğa düşmeden, bölünmeden, parçalanmadan, barışçıl bir dil kullanarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Mart ayı dert ayı derler, bizim şakamız yok. Sinop'ta 2 bin 500 kişi bizden haber bekliyor. 1 Nisan'da şaka yapmadığımızı herkes görecek" diye konuştu.

ISRARLA SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Basın sözcüsü Aygün Koçak ise açıklamasında: "Pirim gün sayısını doldurmuş ve emekli olmaya hak kazanmış ancak çıkarılan bir yasa ile bu hakları ellerinden alınmış emeklilikte yaşa takılmış vatandaşların çığlıklarına kulak tıkayan hükümete ısrarla seslerini duyurmaya çabalıyor. Sosyal medyada benzeri görülmemiş bir örgütlenmeye giden, 2015 yılında kurulan ve 54 şehirde temsilciliği olan EYT'liler, toplantılar yapıp imza toplayacak. Ankara'ya 285 bin kişiyi yığan ve buna rağmen hükumetin 'gündemimizde yok' açıklamalarına maruz kalan EYT son kozunu valilikten onay gelmesi durumunda Mart ayında İstanbul'da gerçekleştireceği miting ile oynayacak. Eğer bir aksilik olmazsa Türkiye farklı siyasi görüşlerden mağdur insanların bir araya geldiği, daha önce benzeri görülmemiş bir mitinge sahne olacak. 1 milyon katılım hedefi olan mitinge Sinop'tan yoğun katılım gerçekleşecek" dedi.


Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül