Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2020 17:20   Güncelleme : 12-03-2020 18:16

İstiklal Marşı 99 Yaşında

Mehmet Akif Ersoy’u Anma ve İstiklal Marşının Kabulünün 99. yıldönümü dolayısıyla ilçemiz Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde Anma Programı düzenlendi.

İstiklal Marşı 99 Yaşında

Program başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

KALEMİNİ CENNNETEKİ MÜREKKEBE BATIRAN İSTİKLAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY

Okul Müdiresi Nursel Özlük’ün yaptığı anlamlı açılış konuşması tüm katılımcıları duygulandırdı.

Özlük yaptığı anlamlı konuşmada ”Türk Milletinin atlattığı badirelerin ve onun mücadelesinin, dönemin haleti ruhiyesinin “Korkma” diye başlatan, bizlerin beynine kazırcasına, çakarcasına anlatan ve hatırlatan o zamanki teknolojiyle en muhteşem silahlar, dünyanın en büyük devletleri, inanılmaz bir ateş gücü, karşısında parçalanan vatanıyla, derme çatma silahıyla ve sadece imanıyla savaşan bir ordu…

Cepheye sevk edilen top mermisine, ıslanmasın diye çocuğunun üzerindeki örtüyü örten kadınların, ölmeden emanetlere sahip çıkamayacaklarını anlayınca geri dönmekten vazgeçen, ölümle alay edenlerin, ölümle alay edenlerin diyorum çünkü kendi cenaze namazını kılan imanlı bir ordu, o halde kazanmanın sırrını bilmiyorsak gidip arayalım…

Çanakkale ufkundan, Sakarya toprağında ya da Anadolu’nun bağrında, toprağın vatana dönüşmesinde elini taşın altına koyan, yaşamıyla, değerleriyle maddiyatçılığı reddetmesiyle farklılığını ortaya koyan halkın tescillediği Milli Şair, idealist öğretmen, alanına hâkim veteriner, cesur gazeteci, Kurtuluş Savaşında asker, fikir adamı, politikacı, ahlakından ve vatan sevgisinden şüphe duyulmayan Mehmet Akif!

Ödülün olduğu yerde Akif yoktur, alkışın olduğu yerde yoktur, ona yazması teklif edilir ödül olmaz ise kabul eder ve marşı yazar. Millet bu marş ile coşar, bu şiir ile coşar. Akif sırtında arkadaşının değişmeli paltosu ile Ankara’nın soğuğunda yürür. Her sınıfta her resmi odada iki kişinin adı geçer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İstiklal Marşı’nın altında Mehmet Akif Ersoy’un adı. Var mı bundan ötesi…

Akif büyük şair. İnanmış adam. İstiklal Marşını satmayan adam!

Yüreğinin dergahında mesken tuttuğun vatanını nasıl huzuru hayal ettiysen gittiğin yerde de öyle huzur bulman dileğim, dileğimizdir. Rahmet ve minnetle sonsuz minnettarım.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Allah elleri başları vatana kurban olsunlar diye kına yakılan yüreği büyük efendilerimizi tüm şehitlerimizi ve kalemini cennetteki mürekkebe batıran istiklal şairimiz büyük adamın mekanı cennet olsun.

Allah onlara rahmet eylesin mekanları cennet ruh şah mekanları Firdevs olsun.

Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasıncümlelerine yer verdi.

Özlük’ün yaptığı konuşma sonrası Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bayrak” şiirinin okunması ve “Mehmet Akif Benim” adlı koreografi sergilendi.

Son olarak 12 Mart için düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren Merve Zeynep Balcı, Zeynep Dönmez, Aleyna Ay, Azra Ünal, Elif Naz Topal, Sultan Aslan, Buse Naz Kara, Yağmur Zeren Yılmaz, Duygu Saatçi’ye hediyelerini Kaymakam Suat Hatam, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un takdim etmeleriyle program sona erdi.

AdminAdmin