Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2019 14:22   Güncelleme : 12-03-2019 14:53

İstiklal Marşımız 98 Yaşında

Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla program hazırladılar

İstiklal Marşımız 98 Yaşında

İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yılında Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları program büyük beğeni topladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde 12 Mart Salı günü (bugün) düzenlendi.

Program saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Müdürü Hüseyin Başçı yaptı.

“Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir” sözleriyle konuşmasına başlayan Başçı, “Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Başçı’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından “Milletin sesi Mehmet Akif İstiklal Koreografisi” sahnelendi. Ardından şiir ve canlandırmalarla devam eden program Akif’in unutamadığı çocukların öyküsü, Hacivat Karagöz gölge oyunu ve oratoryo ile devam etti.

Program resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere Kaymakam Murat Güven ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın ödüllerini vermesiyle sona erdi.

               

Seda ŞengülSeda Şengül