Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2018 18:16   Güncelleme : 12-03-2018 18:44

İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yılı

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümünde, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yılı

Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi organizesinde Sedat Işıdı Kültür Sanat Merkezinde "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı" düzenlendi.

Program saygı duruşunda bulunulması akabinde de İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Murat Balcıoğlu, yaptı. "Özgürce yaşadığımız kutsal vatanımızı kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi yad etmek onların manevi huzurunda saygıyla eğilmek, onların aziz hatırasını anlamak ve anlatmak üzere bu programı icra etmenin onurunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Balcıoğlu, konuşmasının devamında ise Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatından bazı kesitleri anlattı.

Balcıoğlu'nun konuşmasının ardından "Bir destan adam Mehmet Akif Ersoy" adlı video gösterimi yapıldı. Daha sonra Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nadire Baş ile okulun öğrencilerinden Hüseyin Can Tuna, birlikte "Bülbül" isimli şiiri okudular. Öğretmen ve öğrencisinin şiir performansı salondaki izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Programın devamında "Ordunun Duası" isimli şiirin seslendirilmesinin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk ve Belediye Başkan Vekili Semra Demir, tarafından verildi.

Anma Programı, ŞNS Öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sergilenmesi ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül