Güncel
Giriş Tarihi : 07-08-2019 16:18   Güncelleme : 07-08-2019 17:43

İşyeri Kira Zamları TÜFE'ye Göre Belirlenecek

Belediyeye ait iş yeri kiraları TÜFE oranına göre belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, Kafes balıkçılığı projesinin iptali oy birliği ile reddedildi.

İşyeri Kira Zamları TÜFE'ye Göre Belirlenecek

KAFES BALIKÇILIĞI OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ

Bir üretici firma Gerze Balıkçı Barınağına Tekne bağlama izni için başvuruda bulunması üzerine konu Belediye Meclisinde görüşüldü.

Doğaya ve ekolojik sisteme kalıcı hasarlar vermesi dolayısıyla, başka bir projenin ÇED talebi (Çevresel Etkisel Değerlendirme) kabul görmediğini dile getiren Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin’in Belediye Meclisin de yapmış olduğu bilgilendirme de; Tarım ve Orman Bakanlığının birinci potansiyel alanda 1 milyon metre karelik kısmı kapsayan projesinde daha önce belediyenin girişimleri ile bir firmanın ÇED kararı mahkeme yoluyla iptal edilmişti. Mahkemenin iptal gerekçeleri ise “Deniz suyunun kalitesinin bozulacağı ve dosyada bulunan eksiklikler” idi.

Bir milyon metre kare alanı kapsayan bu projede, yemleme sırasında yemlerin yaklaşık %20’inin deniz dibine çökerek içinde bulunduğu azot ve fosfor maddelerinden dolayı deniz canlılarına büyük oranda zarar verdiğini, bunun yanı sıra yapılan ilaçlamaların da bu tahribatın büyümesine sebep olduğunu dile getirdi.  

Bütün bunlar yaşanmış iken bir başka üretici firma Gerze Balıkçı Barınağına Tekne bağlama izni için başvuruda bulundu. Bu talep belediye meclis gündemine taşındı ve“Gerze’nin tabiat ve doğasına zarar vermemek” adına oy birliği ile reddedildi.

KUZKA HURMADİBİNE YAPILMASI PLANLANAN PROJEYE ONAY VERDİ

2018 yılında Fen İşleri İmar'dan Sorumlu Teknik Ekibin hazırladığı proje, Hurmadibi merkez olan sportif faaliyetlerde bulunmak ve deniz sporlarını geliştirip turist sayısını arttırmak amacıyla KUZKA’ya (Kuzey Kalkınma Ajansı) sunduğu 1.400.000 TL değerindeki proje %80 oyla kabul edildiği belirtildi.

1.400.000 TL değerindeki projenin %75’ini KUZKA (1.050.000), %25’ini (350.000) Belediyenin karşılayacağı proje, Belediye Meclisine sunularak oy birliği ile kabul edildi.

İŞ YERİ KİRALARINDAKİ ZAMLAR TÜFE’YE GÖRE BELİRLENECEK

Bir önceki dönemde kira bedelinin vatandaşlarla görüşülerek %10  oranında zam yapılması oy birliği ile kabul edilirken Resmi Gazetede yayınlanan TÜFE oranına göre zam yapılması gündem maddesi konuşuldu.

Belediyeye ait işyerlerine yapılacak zammın TÜFE oranlarına göre belirlenmesi maddesine Ak Parti Meclis üyeleri onay verirken CHP meclis üyelerinin tümü çekimser oy kullandı.

Bundan sonra işyerlerine yapılacak kira zamlarının belirlenen TÜFE oranlarına göre zamlanacağı maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

AdminAdmin