Güncel
Giriş Tarihi : 21-11-2016 18:11   Güncelleme : 22-11-2016 08:56

Kadın Platformu “Cinsel İstismar Düzenlemesi“ne Karşı

Gerze Demokratik Kadın Platformu, yarın meclisten geçmesi öngörülen “Cinsel İstismar Düzenlemesi”ne karşı basın açıklaması yaptı.

Kadın Platformu “Cinsel İstismar Düzenlemesi“ne Karşı

Gerze Demokratik Kadın Platformu, yarın meclisten geçmesi öngörülen “Cinsel İstismar Düzenlemesi”ne karşı bugün saat 17'de basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye’deki kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zemini hazırlanıyor denildi.


“Kadınlar kendi bedenlerinin, hayatlarının, geleceklerinin sahibidir”

Konuşmayı gerçekleştiren Gerze Demokratik Kadın Platformu Başkanı Aydan Gürses, “bu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolu açılacak” dedi. Adalet Bakanlığı’nın paylaştığı adli yıl istatistiklerine göre bir yılda  adliyeye taşınan çocuk istismarı sayısının 16 bin 957 olduğunu hatırlatan Gürses, “bu önerge cinsel istismar faillerine geriye dönük ceza affı getiriyor” şeklinde konuştu.

“Pozantı Cezaevi, Ensar Vakfı, İzmir, Gerger gibi olayların üzerinin örtülmeye çalışılması cinsel istismarın artmasına neden olacaktır” diye konuşan Gürses, bunun meşrulaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Kız çocuklarının yetişkin bir erkeğe peşkeş çekilmesinin hiçbir değerle, kültürle, dinle savunulamayacağını söyledi. “Kadınlar kendi bedenlerinin, hayatlarının, geleceklerinin gerçek sahibidir” dedi.


"Bu tarz bir yasayla sorun çözülmez"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da “biz bu istismar olaylarına karşı mücadele veriyorken, bir de yasa olarak tecavüz faillerinin bu şekilde desteklenmesi yüz karasıdır” dedi. Mağdur olan ailelerin aileleri devlet kontrolünde tutulması ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini aktaran Belovacıklı, bu tarz bir yasayla sorunun çözülemeyeceğini ve yasanın geri çekilmesini gerektiğini söyledi.



Erkan TaşErkan Taş