Güncel
Giriş Tarihi : 09-03-2015 10:54   Güncelleme : 26-03-2015 12:37

Kahvaltıda Buluştular

Gerze Türk Eğitim Sendikası üyeleri sabah kahvaltısı etkinliğinde bir araya geldi.

Kahvaltıda Buluştular
 Düzenlenen programa Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, Gerze İlçe Temsilcisi Ramazan Osma, sendika üyeleri ve aileleri katıldı. Yapılan kahvaltının ardından söz alan Türk Eğitim Sen Gerze Temsilcisi Ramazan Osma, katılan konukların kadınlar gününü kutlayarak söze başladı. Konuşmasında nöbet tutma eylemine de değinen Osma, bu eylemin aynı kararlılık ve azimle sürdürüleceğini ve hizmetli memur dahil tüm çalışanların hakkını koruma noktasında üstlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini kaydetti.



Daha sonra söz alan Türk Eğitim-SEN Sinop Şube Başkanı Turgay Şen ise Başkan Osma gibi Dünya Kadınlar gününü kutlayarak söze başladı. 8 Martın bir ızdırap sonrası dünyaya yayılmış bir direnişin sembolü olduğunu kaydeden Şen, Türkiye'de ise bu direnişin yanlış noktalara çekildiğinden yakındı.

Konuşmasında Nöbet tutma eylemine değinen Şen, "Bize vicdanlı olun diye seslenenler, vicdandan bahsedecek en son kişilerdir. Bu ülkede dağda ki mehmetçik ile öğretmenimizden başka kimse ücretsiz nöbet tutmuyor" diyerek, bu eylemde başarılı olmamaları halinde yarın haklarını nasıl arayacaklarını sordu. Madem ki lider ülkeyiz, o zaman bu memura yansıtılsın diyen Şen, İktidar Komşusu açken tok yatma politikası uyguluyor dedi.

Kendisi ile aynı değer çerçevesinde birleşen herkesi sendikaya üye olmaya davet eden Turgay Şen, hak ve hukuk çatısı altında gereken hesabın ancak sendikal mücadele ile sorulacağını dile getirdi.

Konuşmasında hükümete yakınlığı ile bilinen sendikanın öğretmenleri korkutarak kendi sendikasına üye yaptığını iddia eden Turgay Şen, İç güvenlik yasa tasarsında da kendilerini PKK ile bir tutulduğunu hatırlatarak şunları söyledi; " İç Güvenlik Yasa Tasarısı PKK ayaklanınca batıda eylem yapan vatandaşa müdahale edilmek için oluşturuldu" dedi.Konuşmasında son olarak 4 Nisan da Ankara'da yapacakları mitinge değine Şen, düzenlenecek bu mitinge tüm üyeleri davet ederek konuşmasını sonlandırdı.



 

AdminAdmin