Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2018 15:31   Güncelleme : 05-04-2018 15:48

Kahveler Başkan'dan

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze'de doğalgaz bağlanan ilk evlerden biri olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Rıza Öztürk’ün evinde misafirlere kendi elleriyle Türk Kahvesi yaparak ilk doğalgaz ateşini yaktı

Kahveler Başkan'dan

Gerze'de devam eden doğalgaz çalışmaları kapsamında gaz bağlanan evlerden biri olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Rıza Öztürk’ün evinde ilk denemeyi Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptı.

Muhtar Öztürk'ün evinde yapılan ilk denemede renkli görüntüler ortaya çıktı. Doğalgazı kullanıma ilk olarak Başkan Belovacıklı, açarken daha sonrasında kendi elleriyle Türk Kahvesi yaptı.

Kahvelerin ikramından sonra projenin dünü ve bugünü hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Gün itibariyle hayırlısıyla doğalgazı ilk kez veriyoruz. Doğalgaz projesi ilk olarak önümüze geldiğinde Sinop merkez için istişarelerde bulunduk. Daha sonra ise ilçemize de doğalgaz projesinin gelmesi hususunda girişimlerimiz oldu ancak olumlu cevaplar alamamıştık. Bu hususta çok uğraştık, çok çabaladık ve sonunda başardık. Günümüz itibariyle ise Atatürk Mahallesi’nde doğalgazı ateşlemiş bulunuyoruz. Bu bölgeden sonra çalışmalar 19 Mayıs Mahallesi’nde devam edecek. Çalışmaların bir bölümünün tamamlandığı projede büyük aksaklık çıkmazsa 2 yıl içerisinde bütün Gerze doğalgaza kavuşmuş olacak. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül