Güncel
Giriş Tarihi : 10-09-2015 01:21   Güncelleme : 09-09-2015 23:39

KAMU-SEN’DEN ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Sinop’ta Kamu-Sen İl Başkanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen şehitleri anma programı gerçekleştirildi.

KAMU-SEN’DEN ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI
 Sinop Kamu-Sen İl Başkanlığı ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı Şehitleri Anma Programını sabah 08.15’te Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Birçok memur ve vatandaşın toplandığı anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardında Kamu-Sen Başkanı Turgay Şen bir konuşma gerçekleştirdi.

Şen, “Eskiden savaşılır cepheye gidilir yüzbinler gitse de 'Vatan Sağ olsun' denirdi. Bugün 'Vatan Sağ olsun' deyip 'ama' deniliyorsa o 'ama'da bir şey var demektir. Bizim şehitlerimizi toprağa verirken vatan için feda edildiklerini o kutsal mertebeye ulaşmak için bizde bu acı için yandığımızı herkes bilsin. Ancak işte o ama bizde boğazlarda düğümleniyor, insanlarımızı düşündürüyor, öfkelendiriyor. Kim istemez kardeşlik, dostluk, birlik beraberlik olsun. Bunu defalarca söyledik, umduk, bekledik. 'Güzel şeyler olacak' dediler. 'İyi şeyler olacak' dediler. 'İyi şeyler olacak ama terörist silahla şehrin merkezinde' dedik. Dediler ki, 'sus'. Dedik ki 'İyi şeyler olacak ama silahlarını gömüyorlar şehrin merkezine' dediler ki, 'sus'. Dedik ki 'iyi şeyler olacak diyorsunuz ama kendi Kaymakamın Kendi kolluk güçlerini atıyor.' dediler ki, 'sus'. Bizde sustuk konuşsak 'Kandan besleniyorsunuz. Türkiye'de huzur istemiyor musunuz. Türkiye'de ekonomiyi istemiyor musunuz' dediler. Kim istemez ekonomik refah, kim istemez dostluk, kardeşlik siyaset yapanın kendi payına bende içindeyim. Şehit kanı üzerine 'Allah Belasını Versin' burada bizim sözlerimizin siyasetle alakası yok. Burada hiç bir arkadaşım siyasetle işi olmaz hepsi devlet memuru. Ama ortada kanayan bir yara var. 'Ama ama' dedik ve bugün az önce ifade ettiğimiz gibi sadece 64 günde 110 şehit. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Daha bir hafta önce Tunceli'de iki tane terörist şehrin ortasında durup polisimize ateş ederken oradan bir tanesi çıkıp 'PKK Halktır ' dediğinde o silahı çekip onun ağzına boşaltacak mermi iznini vermezsen terör bitmez efendi. Senin ekonominin düzelmesini istiyorsan merminin yüzde 90'nını havaya atıyorsun hedefe atacaksın hedefe. Ne istediler de verilmedi evet birilerinin dediği gibi. Çokta doğru söylüyorlar. Ne verilmedi. Ama dedik ki 'nihai hedefleri devlet, ülkeyi bölmek' anlatamadık 'siyaset yapıyorsunuz' dediniz. Tunceli'de, Doğu'nun her noktasında, Batı'da bir eziyet bir vahşet bir saldırı yaşanıyor. Bugün cenazelerini başkasıyla alıyorsan bu acıdır. Buna yazık. Biz nasıl cenazelerimizi alamayız? Kim dur diyecek buna. 'Vatan Sana canım feda' hep birlikte bizim birliğimizde, dirliğimizde sorun yok. Bizim derdimiz şehit annesinin 'ama' dedikten sonra döktüğü gözyaşıdır. Bunu anlatamadık. Ne konuşsak 'siyaset yapıyorsunuz' dediler. İki gündür içinizde ağlamayan, yemesinden içmesinden kesilmeyen var mı? Bu mudur siyaset? Ama bu millet birlik ve beraberliğini muhafaza edecek. Hesabını soracaktır. Ey Valilik'te oturan kardeşim, teröristi destekleyen terörist sokaktaysa, sen orada oturuyorsan bugün sana ayıp. Geleceksin buraya. Bunun siyaseti ayrısı gayrısı yok. Birlik ve beraberlik içinde bir şeylere elbet ulaşacağız. Bizim derdimiz vatan.” diye belirtti.

Konuşmaların ardından ölen şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Haber57

hakan akbaşhakan akbaş