Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2016 11:53   Güncelleme : 24-11-2016 11:19

Kanser Hastası Kadın İşten Çıkartıldı

Öğretmen eşi FETÖ/PDY yapılanmasında yer aldığı iddiası ile cezaevinde bulunan kanser hastası 38 yaşındaki Ayancık Belediyesi çalışanı Nurdan Şahin, son Kanun Hükmünde Kararname ( KHK ) ile işten atılınca iki çocuğuyla ortada kaldı.

Kanser Hastası Kadın İşten Çıkartıldı

Öğretmen eşi FETÖ/PDY yapılanmasında yer aldığı iddiası ile cezaevinde bulunan kanser hastası 38 yaşındaki Ayancık Belediyesi çalışanı Nurdan Şahin, son Kanun Hükmünde Kararname ( KHK ) ile işten atılınca iki çocuğuyla ortada kaldı.

Kendisinin FETÖ ile ilgili olarak hiç ifadesine başvurulmadığını ve bu konuda yargı önüne dahi çıkmadığını belirten Şahin,  “hastalığım dördüncü evresine gelmiş. Evimiz kira, eşim cezaevinde, hiçbir yerden gelirimiz yok. İki kızım var, onlar da öğrenci ve çok küçükler” ağlayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

“Ev oturmalarına katıldım, ama…”

Kendisinin eskiden Fethullah Gülen Cemaati olarak bilinen yapılanmanın ev oturmalarına zaman zaman katıldığını belirten Şahin, “inancım gereği katıldım. Ailem sol görüşlü olmasına rağmen başımı örttüm. Bu yüzden, benimle bir müddet konuşmadılar bile. Fakat ben buna rağmen başımı açmadım ve örtünmeye devam ettim” şeklinde konuştu. Kanser hastası genç kadın, o zamanlar bu örgütün gerçek yüzünü göremediğini, sadece dini inancı gereği toplantılarına katıldığını söyledi. “Asla vatan haini olamam olmadım da. Bu şekilde işten çıkartılmam beni çok ama çok üzdü. Terörist değilim ben” dedi.

“Kanser hastasıyım ve durumum çok kötü”

Kendisinin kanser hastası olduğunu belirten iki çocuk annesi Şahin “şimdi işten de çıkarttılar ve hiçbir sağlık güvencem yok. Yeşil kart için müracaatta bulundum. Bana, ‘sen KHK ile işten çıkartıldın’ diyerek yeşil kartta vermediler. İlaçlarım 17 bin TL tutarında ve bu ilaçları 20 günde bir kullanmak zorundayım” dedi. Ekmek parasını bile nasıl bulacağını düşündüğünü belirten Şahin, ilaç parasını karşılayamayacağını belirtti. “Kime kurşun attım, kime bomba fırlattım?” şeklinde sitem eden Şahin, “sadece dini inancım için arkadaşlara uyarak o lanet olası yapılanmanın sohbet toplantılarına katıldım. Tek suçum bu” şeklinde konuştu.

“Ben ölürsem çocuklarıma kim bakacak?”

Sağlık durumunun iyi olmadığını, kendi başıma iş yapamadığını belirten Şahin, tek düşüncesinin ölürse çocuklarına kim bakacağı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımıza seslenerek, “ben bu ülkenin vatandaşıyım. Ülkemi seviyorum. O lanet olası hainlerin cezaları ne ise verilsin” şeklinde beyanat verirken, devlete ve vatana karşı yapılan, yapılması düşünülen ve planlanan hiçbir oluşumun içerisinde olmadığını vurguladı.

“Suçum ne bilmek istiyorum”

İşten KHK ile çıkartılmasına bir anlam veremediğini belirten Şahin “ben hiçbir şekilde yargılanmadım ve hiçbir suçtan ötürü ifadem alınmadı. Ama son kararname ile işime son verildi” dedi. 20 yıla yakın zamandır Ayancık Belediyesi’nde çalıştığını hatırlatan kanser hastası kadın, “hastalığımdan ötürü malulen emeklilik için başvuru da bulunmuştum. Daha oradan bir karar gelmeden böyle bir kararın gelmesi beni iyice yıktı” dedi. Cumhurbaşkanı’ndan tek isteğinin tedavisi için gerekli olan yeşil kartın tarafına verilmesi olduğunu söyleyen Şahin, “çocuklarım yetim kalmasın. O da bir baba ve dede. Bu konuda  beni anlayacağını umut ediyorum” dedi.



Kaynak: Halk Sesi

Erkan TaşErkan Taş