Güncel
Giriş Tarihi : 17-12-2018 10:19   Güncelleme : 17-12-2018 10:21

Karadeniz, Binali Yıldırım ile Macaristan'da

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Macaristan ziyaretinde

Karadeniz, Binali Yıldırım ile Macaristan'da

Karadeniz, Binali Yıldırım ile Macaristan'da Yıldırım beraberindeki bazı milletvekilleri ile birlikte, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gitti.

Yıldırım Budapeşte'ye hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver'in daveti üzerine, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kocaeli Milletvekili ve Türkiye-Macaristan Dostluk Grubu Başkanı Cemil Yaman, Ankara Milletvekili ve İdare Amiri Erkan Haberal ile Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ile Macaristan'a ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Binali Yıldırım, bu yılın Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 95'inci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

 Tarihten kültüre, bilimden sanata, savunmadan eğitime, tarımdan mimariye kadar her alanda Macaristan'la ilişkilerin sürdüğünü dile getiren Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin ayrıca NATO ortaklığı çerçevesinde de gelişmeye devam ettiğini kaydetti. Yıldırım ve beraberindekiler Budapeşte Liszt Ferenc Havaalanında, Macaristan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Budapeşte Temsilci Selda Çimen ve diğer yetkililer karşıladı. Binali Yıldırım'a eşlik eden CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Budapeşte yolculuğu sırasında uçakta uzun süre Yıldırım ile sohbet etti.

AdminAdmin